Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “QUO VADIS ?”

Για  πού το ‘βαλες και πας ,ωραία Αιγιάλεια ;

Μπήκε ο Σεπτέμβρης με τα πρωτοβρόχια του  τα σχέδιά του για το υπόλοιπο της χρονιάς! Οι μηχανές όλων στο φουλ, να τρέξουν, να οργανώσουν και να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα, ώστε τα πάντα να κυλήσουν ομαλώς εκτός απροόπτου !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Στην πόλη, πλέον, μείναμε εμείς κι εμείς, οι παραλίες και οι δρόμοι άδειασαν από επισκέπτες και  χθες η βροχή που ‘πεφτε ολημερίς μας έδωσε μια μικρή, μα σαφή εικόνα για το πώς θα ‘ναι η χειμερινή εικόνα της ! 

Λιγοστές  μαμάδες με τα παιδιά τους έκαναν τ’ απαραίτητα ψώνια στα βιβλιοπωλεία, άλλες  επισκέπτονταν φροντιστήρια  για να είναι το μέλλον το παιδιών τους ελπιδοφόρο κι ας μπάζει η τσέπη τους  πανταχόθεν… Οι υπόλοιποι κλεισμένοι κι αμπαρωμένοι στα σπίτια τους  θυμίζοντας  τα χρόνια της πανδημίας! Και καρφίτσα να ‘πεφτε στο δρόμο, κάτω, θα την άκουγες !

Μια απελπισία σε πιάνει όταν σκέφτεσαι και ότι  το δυναμικό στο οποίο στηρίζεται οικονομικά η περιοχή μας, οι αγρότες, μοιάζει να ‘ναι ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή! Η σοδειά έπεσε στο μισό λόγω της κλιματικής αλλαγής, η τιμή της σταφίδας σε μόνιμη κατρακύλα, οι ανατιμήσεις σε φάρμακα και λιπάσματα είναι εξωφρενική και τα μεροκάματα  στο Θεό ! 

Λεφτά δεν υπάρχουν και οσονούπω τίποτε δεν θα μπορεί να κινηθεί !

Αν δεν υπήρχε και ο σαματάς των  Αυτοδιοικητικών  Εκλογών , η  σιωπή αυτή θα ταν εκκωφαντική,  καθώς η  Αιγιάλεια πωλείται απ’ άκρη, σ’ άκρη…και δεν την αγοράζει κανείς!

Ένας  σαματάς αδικαιολόγητος …

Σα μικρά, άμυαλα, παιδιά  που γκρινιάζουν  για το ποιος έχει τα περισσότερα κι ομορφότερα λαλάκια !

Το στοίχημα είναι ένα: Όποιος επιλεγεί απ’ τους δημότες για να διοικήσει, να ‘χει ένα άμεσα εφαρμόσιμο  πρόγραμμα, γιατί η περιοχή μας  δεν γίνεται  να περιμένει άλλο!

 Ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει  να ξέρει τον τόπο του και τις ανάγκες του και να ‘ναι σε θέση να πάρει τις σωστές αποφάσεις ! 

Η  Αιγιάλεια  πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να αξιοποιήσει  τα πλεονεκτήματά της  και να επενδύσει σ’ αυτά !

Για να γίνει αυτό πρέπει όλες οι παρατάξεις να μάθουν να συνεργάζονται  για την επίτευξη αυτού του σκοπού  κι  ό,τι  αποφασίζεται και εφαρμόζεται να γίνεται με πλήρη διαφάνεια  και σεβασμό στους  δημότες !

Και όλα αυτά, θα πρέπει να ‘ναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ κι ΟΡΚΟΣ που θα τηρηθούν  κατά γράμμα!

Γνωρίζετε  καλά, όλοι, πώς  οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει κι έχουν γίνει άκρως απαιτητικές! Τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται, ούτε και η προσκόλληση  σε τακτικές του παρελθόντος!

Το γνωρίζουν αυτό όλες οι παρατάξεις και γι’ αυτό επιδόθηκαν στο κυνήγι νέων σε ηλικία προσώπων για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους !

Το μυστικό επιτυχίας όμως  δεν βρίσκεται στο νεαρό της ηλικίας  μόνο ! 

 Ναι, ο νέος συμπορεύεται πιο εύκολα μ’ αυτά που προστάζει η εποχή του και μπορεί να οραματιστεί  το μέλλον με μεγαλύτερη διαύγεια πνευματική κι ορμή !

Ο  παλιός όμως φέρνει χρόνια εμπειρίας  στις πλάτες του και γνώση !

Άρα …ο τόπος χρειάζεται  δύναμη, σθένος , όραμα, εργατικότητα  και προπάντων  ΑΝΟΙΧΤΑ  ΜΥΑΛΑ  για να προοδεύσει !

Αυτά αναζητήστε και η Αιγιάλεια  θα βρει ,επιτέλους, τον δρόμο της !