Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: ” Όπου φτωχός κι η μοίρα του ;”

Λές  βρέ παιδί μου ο κόσμος προοδεύει …

Ακούω από παιδί  την φράση « ίσες ευκαιρίες για όλους»  και κάποια στιγμή ίσως και να την πίστεψα ! Όσο όμως μεγαλώνω, παρατηρώ πόσο ουτοπικό κι επίπλαστο φαντάζει να είναι !

Ένας κόσμος  γεμάτος ανισότητες  ,ένας κόσμος ανάλγητος στον πόνο του άλλου , ένας κόσμος που ποδοπατά  όνειρα  και  ευτελίζει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Απ’ τον γονιό ,ο οποίος  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπαίνει  σ’ έναν  ασταμάτητο χορό εξόδων  για να χαρεί το παιδί του το προνόμιο της  «δωρεάν»  παιδείας , τον  πνιγμό του 36χρονου που έχασε  την ζωή του απ’ τον υπερβάλλοντα ζήλο των μελών του πληρώματος του Blue Horizon  έως και  την πλημμύρα  του Θεσσαλικού κάμπου που ξεσπίτωσε ολάκερα χωριά  κι έπνιξε στην λάσπη ανθρώπους ,ζώα  και σοδειές  … όλα τους τρανταχτά  παραδείγματα  της κακιάς μοίρας  που κατατρέχει τους οικονομικά ασθενέστερους  και άρα πιο ευάλωτους  σε δύσκολες καταστάσεις !

Στον πρώτο δίνεις ένα school pass ,στον δεύτερο μια παραίτηση υπουργού και στους τρίτους  πλαφόν στο εμφιαλωμένο νερό , αποζημίωση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων και φοροελαφρύνσεις   

Χόρτασε με τα ψίχουλα που σου πετώ και πές κι ευχαριστώ και δόξα τω Θεώ !

Έχουν στ’ αλήθεια αντίτιμο τα όνειρα και οι κόποι μιας ζωής που καταστρέφονται μέρα με τη μέρα ;

Αλλά πώς να καταλάβεις  τον  κόσμο των άλλων όταν δεν ξέρεις τι θα πεί να ζείς σε υπόγειο ; Όταν ο βασικός μισθός κάποιου ισούται με το κόστος των πιο φθηνών παπουτσιών της γκαρνταρόμπας σου ;

Στα  χρόνια που θ’ ακολουθήσουν , η κλιματική  αλλαγή  κι  ό,τι  συνεπάγεται αυτής  θα χτυπήσει  ανελέητα τις χαμηλές τάξεις … το χάσμα  ολοένα και θα μεγαλώνει και το όπου φτωχός και η μοίρα του θα επιβεβαιώνεται περίτρανα μέρα με τη μέρα !

Αφυπνιστείτε  πριν ο χείμαρρος μας καταπιεί  και διεκδικείστε  ένα  δίκαιο κόσμο ! Την δύναμη την έχουμε εμείς ,όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για τα’ αντίθετο !