Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου – Ιστορίες Αυγουστιάτικης τρέλας

Tο  καλοκαιράκι, τώρα, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ετοιμάζεται να μας αφήσει με μια  υπερπανσέληνο  αγκαλιά , έτσι για να μας θυμίζει πόσο όμορφο είναι να βρίσκεσαι έξω τα γλυκά βράδια του Αυγούστου και να κοιτάζεις ψηλά στον ουρανό !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Μετά  έρχεται ο Σεπτέμβρης… κάτι που θα νυχτώνει νωρίς, κάτι που θα εμφανιστεί κανά  σύννεφο στον ουρανό, σετάκι με τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια… θα κλείσουμε μπαλκονόπορτες  και θα  χουχουλιάσουμε μπροστά από τηλεοράσεις ή βιβλία,  πριν ο Μορφέας μας πάει στο κρεβατάκι μας !

Κι αν στενάχωρο σας ακούστηκε αυτό, σκεφθείτε πως θα δροσίσει κι αμέσως ένα μειδίαμα θα εμφανιστεί στο πρόσωπό σας !

 Δεν θέλω μελαγχολίες και τα τοιαύτα! Διότι, αν ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τι ζήσαμε κι αυτόν τον Αύγουστο,τι να σας πω …εγώ, με χαρά τον αφήνω !

Καύσωνες… που αποτέλειωσαν  καλλιέργειες, φούλαραν  αιρκοντίσιον και αναπόφευκτα λογαριασμούς ΔΕΗ. Κι εκεί που ‘λεγες να βγεις  λιγάκι  στις ακρογιαλιές  να δροσιστείς  το βραδάκι, βλαστήμαγες  την ώρα και την στιγμή που ‘πρεπε να ντυθείς! Όσο και να αισθανόσουν μοσχομυριστός  και  ανανεωμένος μετά το ντουζάκι σου, με το που εγκατέλειπες την εστία σου και τους 26 βαθμούς του κλιματισμού, ο ιδρώτας ως καταρράκτης του Νιαγάρα  κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του! Αν δε, είχες την ατυχία να σαι έγκυος ή  ώριμη πιαστην εμμηνόπαυση, νόμιζες πως ζούσες τις τελευταίες μέρες της  Αποκάλυψης,  καθώς  φλαμπέ  και καπνίζουσα  αισθανόσουν απ’ τα νύχια ως τα φρύδια ! 

Πυρκαγιές… Μαύρισε  η καρδιά μας! Θανατικό! Απόγνωση κι απελπισία!  Σε κάποια στιγμή δεν υπήρχε σημείο  στον  Ελλαδικό χάρτη  που να μην ήταν σε συναγερμό! Αν δεν υπάρξει πρόληψη, αν δεν ξαναδιοριστούν  δασοφύλακες… κάθε καλοκαίρι  τα ίδια και χειρότερα θα βιώνουμε!

Πνιγμοί… Αμέτρητοι! Από παιδάκια έως ηλικιωμένους  κατάπιε η θάλασσα! Είναι καπριτσιόζα αυτή, πρέπει να ‘χεις τον φόβο της και να την σέβεσαι! Εσείς που περνάτε όλη μέρα στις παραλίες, μη μπουκώνετε τα παιδάκια σας και μετά τα παρατάτε να παίξουν κάτω απ’ τον καυτό ήλιο για να βρείτε μια στιγμή ηρεμίας ! Ξέρω, τα βάσανα πολλά …αλλά μ’ αυτή τη συμπεριφορά θα σας βρουν κι άλλα χειρότερα  αν σας συναπαντήσει  η κακιά στιγμή! Όσο για τους παππούδες, που ο γιατρός τους είπε να κάνουν μπάνια  και ν’ αθλούνται   δεν εννοούσε  ο άνθρωπος, να το κάνουν μεσοπέλαγα, δίχως επίβλεψη  και με τον αέρα να λυσσομανάει! Ωραιότατο  μπάνιο κάνεις και στο ένα μέτρο απ’ την ακτή… Αλλά έτσι, όλοι της υπερβολής είναι… μην τους πει κανείς πως γέρασαν !

Εκλογοκαταιγίδα… ‘Ολο τον Αύγουστο έβρεχε υποψηφίους! Σα χαλάζι όλων των μεγεθών, ένα πράγμα, από μέγεθος μπιζελιού (δεκαοχτάχρονα)  έως  πορτοκαλιού  (εξηνταφεύγα)! Όλοι μας  να σώσουμε  τον τόπο μας θέλουμε … Άρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ! Ένα βήμα πριν να ηχήσει το 112  για εκκένωση είμαστε !

  Εγώ, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος , ένα  θα ευχηθώ : Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο αριθμός των δημοτών που θα παρακολουθεί τα Δημοτικά Συμβούλια  να  πολλαπλασιαστεί! Το να είσαι ενήμερος και να παρακολουθείς, συστηματικά,  τα θέματα προς συζήτηση, καθώς και  το πώς κινούνται οι άνθρωποι, που εσύ, ως δημότης επέλεξες να παίρνουν καίριες αποφάσεις για το μέλλον  του τόπου στον οποίο ζεις και εργάζεσαι είναι το μέγα ζητούμενο !

Τότε, με την δύναμη της ψήφου σου, η οποία θα ‘χει προέλθει από ώριμη σκέψη,  θα μπορέσεις  να στείλεις  τους ανίκανους στα  σπίτια τους ! Όσο αδιαφορείς  τόσο οι φελλοί θα επιπλέουν!

Έτσι, εσύ, φίλε μου θα δημιουργήσεις  χώρο  για το νέο και το ελπιδοφόρο!

Σεισμοί… όχι ερωτικοί όπως λέει το λαϊκό άσμα ! Ευτυχώς μικρής έντασης… για να μας θυμίζουν πως πρέπει να επαγρυπνούμε,  καθώς η μοίρα μας έφερε να ζούμε επάνω σ’  ένα απ’ τα πλέον ενεργά ρήγματα !

Θέλετε κι άλλους λόγους   για ν’ αποχαιρετίσετε  μ’ ανακούφιση τον Αύγουστο; Ξεπέρασα τις 600 λέξεις κι άλλο δεν έχει !!!

ΚΑΛΟ  ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΓΑΠΕΣ!