Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “Ησυχία, τάξη και ασφάλεια!”

To Aίγιο από ψηλά

Α γαπητοί αναγνώστες,

Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά και το ίδιο να επιθυμείτε και εσείς για μένα !

 Κοντεύει μεσημέρι, τώρα, που γράφω αυτές τις γραμμές, υπό τον χαρμόσυνο ήχο των καμπανών της γειτονικής μου εκκλησίας που με αποσυντονίζει ελαφρώς!

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Μόλις επέστρεψα από τις πρωινές υποχρεώσεις στο κέντρο της πόλης και οφείλω να παρατηρήσω,  πως όλα μοιάζουν να κυλούν καλώς ! 

Πλήθος κατοίκων λιάζονται κι απολαμβάνουν τον καφέ τους στον πεζόδρομο και τις πλατείες, τ’ αδέσποτα κι  αυτά σ’ απόλυτο νιρβάνα, καλοταϊσμένα, χαίρονται τον  ζεστό καιρό ξαπλωμένα φαρδιά –πλατιά  στα πόστα τους, οι υπάλληλοι των εμπορικών καταστημάτων, εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό τους,  χτυπούν μπαμπέσες, τροφαντές σκουληκόμυγες που τολμούν να διαταράξουν την ησυχία τους  και ο γλυκός φθινοπωρινός καιρός που ανοιξοκαλοκαιριάτικος  μοιάζει σε κάνει εκδρομές να σκέφτεσαι !

Όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι καλημερίζονται και πιάνουν ψιλοκουβέντα  τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός των εκλογών, τι κι αν είπαν καμιά παραπάνω κουβέντα κι αλληλοβρίστηκαν, περασμένα-ξεχασμένα όλα …και ραντεβού δίνουν σε κανένα ουζερί να διασκεδάσουν την ζωή !

Κι είναι τέτοιος ο πόθος για καλοπέραση, που δεν θέλουν να χάσουν λεπτό! Κι αυτοκίνητα διπλοπαρκάρουν  και μηχανάκια επάνω σε πεζοδρόμια αράζουν για ν’ αδράξουν την στιγμή!

Μια χαλαρότητα βασιλεύει… ακόμα και στα πηγαδάκια  που συζητούν  για τα πολεμικά μέτωπα και για την πιθανότητα γενίκευσης του φαινομένου… ακόμα κι εκεί, επικρατεί στο τέλος μια περίεργη ηρεμία !

Τι να πώ … μπορεί να φταίνε τελικά τα εμβόλια , οι ανεμογεννήτριες  ή…τα UFO… ή κι όλα μαζί !

Ο χειμώνας όμως καραδοκεί ! Κι όταν κατέβει εν μία νυκτί, μαζί του θα ρθει κι η λυπητερή ! Τα προβλήματα θα επανεμφανιστούν, όσα  τη λύση τους δεν έχουν βρείκαι σ’ αυτά θα ρθουν και νέα να προστεθούν !

Έχετε  το νού σας ! Καλή  η τζιτζικοκαταστασιόν, αλλά ο Αίσωπος, τα χει πει χρόνια τώρα !!!

Καλή αντάμωση στην πραγματικότητα !

Μ’ εκτίμηση Η υπογράφουσα