Αγανακτισμένοι οι έμποροι από την παραβατικότητα στην Αιγιάλεια

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συνάντηση με θέμα την παραβατικότητα στην Αιγιάλεια. Σε σχετικό δελτίο του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: 

  • “Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε μία άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση γνωριμίας, στα γραφεία του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, κατόπιν προσκλήσεως του Προεδρείου, με θέμα την παραβατικότητα-παρεμπόριο στον Δήμο Αιγιαλείας. Παρέστησαν ως εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Βαρδάκης Στράτος, ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χριστόπουλος Βασίλης , ο Υπαστυνόμος Β, κ. Αναστασόπουλος Ιωάννης, ο Υπαστυνόμος Β, κ. Μεταξάς Χαράλαμπος και Μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου.

Το Προεδρείο εξέφρασε την αγανάκτηση των εμπόρων για την συνεχή παραβατικότητα, αλλά και εξήρε την συνετή και άψογη συνεργασία της τοπικής αστυνομίας με τους πολίτες και τους εμπόρους, καθώς και το σημαντικό έργο, που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία. Επιπλέον, για το θέμα του παρεμπορίου, ο κ. Βαρδάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και υπεύθυνος για τις Λαϊκές Αγορές, δεσμεύτηκε στην άμεση σύσταση των νόμιμων προβλεπόμενων επιτροπών.

Το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει ότι σκοπός του συλλόγου είναι η πάταξη του παρεμπορίου και η προστασία των συμφερόντων των μελών του και των εμπορικών καταστημάτων, που είναι υπόλογοι στο Ελληνικό κράτος, τις νομοθεσίες και τις φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις, έναντι των παράνομων και ανεξέλεγκτων πωλητών, ειδών και προϊόντων.

Τέλος, σημειώθηκε ότι οι συνεχείς διαρρήξεις σε οικίες, κλοπές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, επαναφέρουν το θέμα ενίσχυσης της Ομάδας ΔΙΑΣ και των Αστυνομικών Τμημάτων Αιγίου και Ακράτας. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, οι παραβάτες και οι κακοποιοί βρίσκονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε σύντομο χρονικό διάστημα από την σύλληψή τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους Βουλευτές του νομού μας και τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε., θα προσπαθήσουν να πιέσουν την επίσπευση της διαδικασίας αλλαγής της συγκεκριμένης νομοθεσίας, ώστε να επανέλθει στην κανονικότητα της η ασφάλεια των πολιτών και συναδέλφων μας.

 

Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι κάτι θα αλλάξει στην πολύπαθη περιοχή μας, με την αγαστή συνεργασία των Τοπικών Συλλόγων, της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων εμπόρων, επιχειρηματιών και πολιτών του Δήμου Αιγιαλείας.