Δήμος Αιγιάλειας – Αίτηση για δωρεάν στείρωση αδέσποτων

Από τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο ανακοινώνονται τα εξής:

-“Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο αυξανόμενος αριθμός των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας αποτελεί ένα πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Ο Δήμος Αιγιαλείας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεωνμε απώτερο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ταυτόχρονα με τις προσπάθειες για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας των ζώων.

H  Αντιδημαρχία  Υγείας , Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο   Ποιότητας Ζωής & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων   έχοντας ως στόχο να περιορίσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων (σκύλων ) και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε τους ιδιοκτήτες ζώων, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται είτε αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης και στείρωσης τους, εφαρμόζει την πραγματοποίηση προγράμματος κτηνιατρικής περίθαλψης που θα περιλαμβάνει δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : δικαιούχοι  Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του Δήμου θα αφορά αποκλειστικά σε ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ (ηρέμηση-νάρκωση)  συνολικά 30 ζώων (σκύλων). Καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας .

 

Όσοι πολίτες ανήκουν στους  δικαιούχους και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση , μπορούν είτε δια ζώσης στο πρωτόκολλο της Υπηρεσίας Ελίκης 51 από 27/5/2024 έως 31/05/2024 και ώρες 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.  είτε στο mailτης Υπηρεσίας pronoia@aigialeia.gov.gr .

Επισυνάπτεται έντυπο αίτησης.