Αίγιο -“Μειώστε την Ακρίβεια  – Αυξήστε τους Μισθούς”!

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, βρήκε το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, τα Σωµατεία και τους φορείς της Αιγιάλειας σύσσωµους σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ενώ το Σωµατείο Οικοδόµων Αιγίου και ο Αγροτικός Συλλογος Αιγίου  πραγµατοποίησαν συγκέντρωση  στην Τρίγωνη πλατεία. Το αίτηµα κοινό:  “Μειώστε την Ακρίβεια, Αυξήστε τους Μισθούς”. 

Το γενικότερο και βασικότερο αίτηµα της χθεσινής 24ωρης απεργίας ήταν το παραπάνω καθώς και η υπογραφή συλλογικών συµβάσεων εργασίας.

Οι φορείς δεν θα  σταµατήσουν να διεκδικούν καλύτερες µέρες επιβίωσης, δεν θα σταµατήσουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους “στην ακρίβεια, σε λογικές και πρακτικές που υπονοµεύουν την αξιοπρέπειά µας, τα δικαιώµατά µας, τις ζωές µας. Να απαιτήσουµε άµεση αποκατάσταση των συλλογικών συµβάσεων, για να ενισχυθεί η διαπραγµατευτική δύναµη των εργαζόµενων στον αγώνα για καλύτερους µισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Σήµερα στείλαµε στην Κυβέρνηση και στους εργοδότες µας ισχυρό µήνυµα αποφασιστικότητας και αγώνα. Θέλουµε εργασία και µισθούς µε αξιοπρέπεια και προοπτική”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Μελανό σημείο η απουσία πολιτών της Αιγιάλειας και στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κεντρική ομιλία ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Αιγίου Πάνος Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση των εργαζομένων τόσο της χώρας όσο και ιδιαίτερα της Αιγιάλειας, που προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας και να αντιπαλέψουν το τέρας της ακρίβειας.

Η κατάσταση είναι πλέον στο απροχώρητο αφού έχει δημιουργηθεί σοβαρό θέμα επιβίωσης από τις υπέρογκες αυξήσεις στα τρόφιμα, τα καύσιμα και την ενέργεια.

Ενώ χαρακτήρισε κοροϊδία από μεριά της κυβέρνησης, το 1€ την ημέρα ελεημοσύνη, που βαφτίστηκε αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν στην απεργιακή συγκέντρωση έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Αιγιάλεια δεν αντέχει άλλο και δεν τους αντέχει άλλο.

Στη απεργιακή συγκέντρωση τοποθετήθηκαν μετά την κεντρική ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Πάνου Γεωργόπουλου οι:

Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδος και π. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Γιώργος Σαζακλής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγιαλείας Αριστείδης Παπασπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας Θεόδωρος Κακός, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) Λάμπης Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος των Οργανώσεων Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άκης Μουρίκης, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος και η εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Αιγιαλείας Εύα Κολυβάνου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης οι:

η Ένωση Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών & Ανυψωτικών Ηλεκτροκίνητων Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων «ΑΥΡΑ» 3Ε Αιγίου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση Αχαϊκά Πλαστικά Αιγίου« Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Εταιρείας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) παράρτημα Αιγίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγίου Αχαΐας, ο Σύλλογος Απόστρατων Αστυνομικών Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Ένωσης Καπνοπωλών –Περιπτερούχων- Παντοπωλείων Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων της «Ολυμπίας Οδού»

Εκ του Γραφείου Τύπου