Αίγιο: Κοσμοπλημμύρα στην περιφορά του Επιταφίου στα Ψηλαλώνια

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας και σκληρών μέτρων, το φετινό Πάσχα είναι πιο ελεύθερο και οι πιστοί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα παρακολούθησαν στις εκκλησίες το Θείο Δράμα.

Στο Αίγιο, η προσέλευση του κόσμου στην Ακολουθία του Επιταφίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπου κυριολεκτικά ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού και τα Ψηλαλώνια Αιγίου βούλιαξαν από πιστούς.

Φέτος λόγω των εργασιών στην πλατεία Αγίας Λαύρας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά στα Ψηλαλώνια Αιγίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι επιτάφιοι του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

Στην λιτανεία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος  Αιγίου κ. Ροδόπουλος και ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος κ. Κωστάκης, ενώ συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης “Βοστίτσα 1821”.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στη συγκινητική ομιλία του τόνισε ότι “ο Χριστός μας είναι η ίδια η ζωή και κάλεσε τη νεολαία να πηγαίνει στην εκκλησία και τους νέους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στον οίκου του Θεού. Γιατί μόνο ο Χριστός μπορεί να μας χαρίσει την αιώνια ζωή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ