Αιγιάλεια: Κοινό ψήφισμα για ασφαλή σχολεία με λιγότερους μαθητές στις σχολικές αίθουσες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, μαζί της ξεκίνησαν και τα πραγματικά προβλήματα- τόσο τα πάγια, όσο και αυτά που προέκυψαν εξαιτίας του COVID-19- που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα. Μέσα σε ανησυχία, φόβο και προβληματισμό για το αύριο, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι αισθάνονται.

Η παροχή μιας δωρεάν μάσκας στους μαθητές δεν συνιστά ουσιαστική προστασία των μαθητών. Ο συγχρωτισμός των μαθητών σε τάξεις των 27 ατόμων, δεν συνάδει με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ., για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων. Στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων οι τρίωρες εργαζόμενες δεν αποτελούν λύση για καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων και διεκδικούμε:

  • Ασφαλή σχολεία.
  • Πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.
  • Διχοτόμηση των τμημάτων έως 15 μαθητές ανά τάξη και πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, όπου υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, πλήρους απασχόλησης και άμεση μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης.
  • Πρόβλεψη αναπλήρωσης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, εάν προκύψει πρόβλημα υγείας του υπάρχοντος προσωπικού.
  • Πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τη διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών στις σχολικές μονάδες.
  • Να γίνουν μοριακά τεστ ανίχνευσης, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος COVID-19 σε σχολική μονάδα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες .

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»