Ήττα… πισωγύρισμα στα Χανιά

Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΧΑΣΕ (1-0) ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Σημαντικό έδαφος στην «κούρσα» της κορυφής έχασε σήμερα ο Παναιγιάλειος, μετά την ήττα του με 1-0 στο γήπεδο Περιβολίων από τον Α.Ο. Χανιά. «Εγκλωβίστηκε» στο παιχνίδι τακτικής των γηπεδούχων και, χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, γνώρισε οδυνηρή ήττα που τον απομάκρυνε από τις πρώτες θέσεις τού βαθμολογικού πίνακα, αφού δεν μπόρεσε ούτε αυτός από την πλευρά του να γίνει απειλητικός και να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της κρητικής ομάδας.

Το σημερινό ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς τόσο οι κακές καιρικές συνθήκες όσο και τα αλλεπάλληλα λάθη των δύο ομάδων δεν συντέλεσαν σε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, από την αρχή ο Παναιγιάλειος ήταν πιο επιθετικός αλλά και… «φλύαρος» στο παιχνίδι του. Οι δύο προπονητές έδειξαν να ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην τακτική, φυλάσσοντας περισσότερο τα «νώτα» τους, με αποτέλεσμα να λείψουν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, όταν μία αδράνεια σχεδόν όλων των παικτών τής ομάδας μας σε μία στημένη φάση, έφερε εντελώς αναπάντεχα τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ (1-0). Το ρολόι έδειχνε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το 1΄ καθυστέρησης, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Καραλή ο Κοντέων πήρε την πρώτη κεφαλιά – πάσα και ο Πάγκαλος μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «μελανόλευκων».

Στην επανάληψη και με τον αέρα υπέρ του, ο Παναιγιάλειος προσπάθησε να πιέσει, με τον Μουράτ Σεροπιάν να πραγματοποιεί πολύ γρήγορα τις δύο πρώτες του αλλαγές (Πόνσε αντί Σεχολάρι και Σταμογιάννος αντί Ιωάννου). Ωστόσο, παρότι είχε την υπεροχή, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι στην «κόντρα» και έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Πάγκαλο να αστοχεί από καλή θέση.

Να σημειωθεί ότι στο 68ο λεπτό το παιχνίδι διεκόπη καθώς έπεσε η τάση του ρεύματος στο γήπεδο Περιβολίων και χρειάστηκε να περάσουν 8-9 λεπτά μέχρι να επανέλθει ο φωτισμός και να συνεχιστεί το ματς. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ο Παναιγιάλειος ανέβασε την απόδοσή του, με την είσοδο και του Μίλιεβιτς στον αγωνιστικό χώρο, που αποτέλεσε την τρίτη και τελευταία αλλαγή του κ. Σεροπιάν. Ο 22χρονος επιθετικός ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές την εστία του Σικαλιά, το σκορ όμως δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία σημαντική νίκη που τους έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις για την ομάδα μας, που «υποχώρησε» στην πέμπτη θέση τής βαθμολογίας με 11 βαθμούς (3 νίκες – 2 ισοπαλίες – 2 ήττες).

 

Το φιλμ του αγώνα

14: Ο Σεχολάρι έστρωσε την μπάλα στον Ουρτάδο, όμως το σουτ του τελευταίου από καλή θέση, έστειλε την μπάλα επάνω από την εστία του Σικαλιά.

45: Σε εκτέλεση κόρνερ του Καραλή από αριστερά, ο Κοντέων έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Πάγκαλος με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0).

60: Ο Πόνσε εκτελεί φάουλ, όμως ο Σικαλιάς μπλόκαρε την μπάλα.
61: Σουτ του Πάγκαλου από καλή θέση, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιγιαλείου.
87: Η καλύτερη στιγμή για τον Παναιγιάλειο, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μίλιεβιτς, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.

Χωρίς λάθη η διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου από το σύνδεσμο Μακεδονίας.

Α.Ο. ΧΑΝΙΑ: Σικαλιάς, Κοντέων, Γκότοβος, Κρητικός (89′ Γκούμας), Πάγκαλος, Μανωλάς, Παγώνης, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Οικονομόπουλος