“Έχουµε ανάγκη τέτοια θεάµατα, πρέπει να γελάει το χειλάκι µας”!

Σάββατο πρωί, κάθοµαι να γράψω το «Κάπα Βήτα» µου. Έχω στο µυαλό το αντικείµενο, και µένει η πληκτρολόγηση. Όµως, το αλλάζω το αντικείµενο. Να, γιατί: είναι ανοιχτή η τηλεόραση, και συνεντευξιάζονται ο γνωστός δηµοσιογράφος Αυτιάς µετά του γνωστού Αδώνιδος. Καταλαβαίνετε … Εντάξει, δε διαφωνεί κανείς, όλα τα κόµµατα έχουν τους προπαγανδιστές δηµοσιογράφους τους. Έχουν τις «άκριες» τους στην ενηµέρωση. Με το αζηµίωτο. Γνωστά αυτά.

Αλλά το εν λόγω δίδυµο προσφέρει την πιο απολαυστική … επιθεώρηση. Όσο και να έχει το εισιτήριο, αξίζει τα λεφτά που δίνουµε. Κάνετε ησυχία να τους ακούσουµε: «Έκανα αυτό» λέει ο υπουργός, «έκανες και το άλλο» του υπενθυµίζει ο άλλος. «Έκανα εκείνο» επαίρεται ο Άλφα, «µπράβο, υπουργέ µου!» αναφωνεί ο Βήτα. «Θα κάνω και το γάµα» υπόσχεται ο πρώτος, «άριστα σου βάζω» βαθµολογεί ο κρίνων. «Θα γίνει κι ένα ακόµα» αποκαλύπτει ο Γεωργιάδης, και πετιέται επάνω ο δηµοσιογράφος. Χειροκροτεί, ζητωκραυγάζει …! Σκέτη απόλαυση!

Στην τελευταία παράγραφο, ο υπουργός – εµφανώς κατάκοπος από τη … σκληρή δηµοσιογραφική ανάκριση – προσθέτει κι ένα τελευταίο, σαν πιο δύσκολη εξίσωση. Ο Αυτιάς γουρλώνει τα µάτια: «Πώς το πέτυχες τούτο, υπουργέ µου;» καταθέτει την απορία. Και τον περίµενα να συµπληρώσει: «Αυτό µόνον ο Χριστός το έχει κάνει µε τους δύο ιχθύς και τους πέντε άρτους!». Αλλά κρατήθηκε και δεν το είπε. Κρίµα, κρίµα! Είναι ο καλύτερος, αναµφισβήτητα, αλλά εδώ θα έκανε επίδοση που δεν καταρρίπτεται.

Για να µην παρεξηγηθώ, δεν κατακρίνω. Ίσα – ίσα. Έχουµε ανάγκη τέτοια θεάµατα, πρέπει να γελάει το χειλάκι µας, γιατί είν’ τα χρόνια δίσεχτα κι οι µήνες οργισµένοι.  

Κάπα  Βήτα – Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ|

Από τη στήλη