«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός παιδίατρος Ανδρέας Μάρκου

Ο γνωστός παιδίατρος Ανδρέας Μάρκου, έφυγε από τη ζωή πλήρης ηµερών το Σάββατο 15 Σεπτεµβρίου 2018.

Ήταν ένας από τους πρώτους παιδιάτρους στο Αίγιο, ο οποίος αφοσιώθηκε µε ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και αγάπη στο λειτούργηµά του και πάντα µε στοργή και ενδιαφέρον φρόντιζε τα µικρά παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια διέµενε µε τη σύζυγό του Χριστίνα, την κόρη του Λένα και την εγγονή του στη µακρινή Αγγλία, όπου η κόρη του και η εγγονή του διαπρέπουν σε πανεπιστήµια του Λονδίνου.

Άνθρωπος γαλήνιος, καλός οικογενειάρχης, εξαιρετικός επιστήµονας έχαιρε το σεβασµό και την εκτίµηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο «ΤΥΠΟΣ» απευθύνει στην οικογένειά του θερµά συλλυπητήρια.

 

Στον Ανδρέα

Μια υπέροχη διαδροµή από το 1970 µέχρι το 2018 τελείωσε µόνο χρονικά στη µία το µεσηµέρι του Σαββάτου στις 15 του µηνός όταν χτύπησε το τηλέφωνο και πήρα το θλιβερό µήνυµα από την σύντροφο της ζωής του Χριστίνα. Αυτόµατα και αυθόρµητα οι δείχτες του ρολογιού της ζωής µου, γύρισαν πίσω µέσα σε αυτά τα χρόνια που έζησα το µεγαλείο της ψυχής του, τον αδαµάντινο χαρακτήρα του, την λεβεντιά του, την ορθοκρισία του, την ειλικρίνειά του, την ευσπλαχνία του, την τιµιότητά του, την ευσυνειδησία του, πάνω απ’ όλα όµως την εκπλήρωση της επιστηµονικής του αποστολής όπου ελάµπρυνε το ιατρικό επάγγελµα και το µετέτρεψε σε λειτούργηµα.

Μεγαλούργησε στον οικογενειακό τοµέα κοντά στην Χριστίνα του, την κόρη του Λένα και την εγγονή του ΄Ανδρεα που σήµερα διδάσκει σε πανεπιστήµιο της µακρινής Αγγλίας. Εκεί που θέλησες όπως ήταν γραφτό να µείνεις για πάντα κοντά τους. Στον κοινωνικό τοµέα ήσουν υπόδειγµα στην πόλη του Αιγίου και όπου αλλού βρέθηκες, αφού πάντα µε την γαλήνια έκφρασή σου και την ορθοκρισία του είχες αποκτήσει το σεβασµό των συµπολιτών σου, που το οµολογούσαν αυθόρµητα και ενδόµυχα.

Αυτή την ώρα της θλίψης και της µοναξιάς θέλω να ευχηθώ στην σύντροφό σου Χριστίνα, στην κόρη του Λένα και την εγγονή σου Άνδρεα να ζήσουν πολλά χρόνια και να σε θυµούνται.

Εγώ, δεν έχω τη δύναµη να σε κατευοδώσω ή να σε αποχαιρετήσω, δεν θα το κάνω ποτέ, θα σε κρατήσω στη µνήµη µου και την ψυχή µου για πάντα όσο ζω και είµαι τυχερός για όλα όσα έζησα και κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια της κοινής µας φιλικής πορείας, υπόσχοµαι όµως ότι θα ψάξω να σε βρω.

Το κουµπαράκι σου

∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, Συνταξιούχος Φαρµακοποιός

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”