Έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου με τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η κατήχηση και η διακονία των νέων θα συνεχιστεί και κατά τον μήνα Ιούλιο στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην Ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Σε αυτές οι μικροί μας φίλοι, σε συνθήκες ασφαλούς διαμονής, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν γνήσια και ποιοτικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ασχολούμενοι με ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα σε ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, δοξολογώντας τον Θεό με προσευχή, τραγούδια και ύμνους για το δώρο της ζωής, που απλόχερα μας χάρισε.

Έτσι την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 αρχίζει η κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών, μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 του ιδίου μηνός. Αρχηγός κατά την περίοδο αυτήν ορίσθηκε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος θα φροντίσει, σε συνεργασία με τους Πατέρες της περιοχής των Καλαβρύτων και τους ομαδάρχες, για την επίτευξη του σκοπού της εν λόγω διοργάνωσης, ήτοι την πολυδιάστατη πνευματική και ηθική καλλιέργεια των συμμετεχόντων μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, διά της δημιουργικής φύσεως των οποίων θα προάγονται οι χριστιανικές αρετές και αξίες της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Η υποδειγματική λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποτελεί προϊόν της διαρκούς πατρικής μέριμνας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου για την συνέχιση του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου, το οποίο επιτελείται με σκοπό την καλλιέργεια του χριστιανικού ήθους του ευσεβούς λαού και ιδιαιτέρως των νεαρών μελών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η διάπλαση της προσωπικότητας των οποίων συνιστά βασική προτεραιότητα.

Κατά την διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων οι νέοι μας αποκομίζουν πολύτιμα εμπειρικά διδάγματα, γίνονται πιο υπεύθυνοι, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να διακονούν τον διπλανό τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποκτούν πνευματικές και λειτουργικές εμπειρίες, μαθαίνουν να προσεύχονται και να δέχονται τον σπόρο του Θείου Λόγου, ώστε μεγαλώνοντας να έχουν τον Χριστό οδηγό των επιλογών, των έργων και του τρόπου ζωής τους.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτό αρχείου