Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε επιχειρήσεις, σχολεία και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων

Την περίοδο από 1ημέχρι 7 Ιουνίου 2020, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αχαΐας, πραγματοποίησε ελέγχους σε σαράντα οκτώ (48) επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε συνεργασία με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκαν απογευματινοί και νυχτερινοί έλεγχοι σε τριάντα πέντε (35) επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε όλες τις περιπτώσεις, έγιναν συστάσεις και δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο.

Επιπλέον, όμως, έγιναν έλεγχοι σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ δόθηκαν επί τόπου οδηγίες σε προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), για την ασφαλή επαναλειτουργία τους. Τέλος, κλιμάκια της υπηρεσίας επισκέφθηκαν τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στην περιοχή της Αχαΐας.

Η υπηρεσία θα συνεχίσει την ενημέρωση και τους ελέγχους τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, για την προστασία  της Δημόσιας Υγείας και την αποφυγή διασποράς της Covid-19.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Πρόθεση όλων μας πρέπει να είναι, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και δικός μας στόχος είναι να συνεργαστούμε και να συμβουλεύουμε τους επιχειρηματίες και τους φορείς της περιοχής μας για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας. Εφόσον έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ο ιός είναι εδώ και εξακολουθεί να απειλεί, μπορούμε να λειτουργούμε σχεδόν σε απόλυτη κανονικότητα, τηρώντας τις τρεις απλές συμβουλές: Καλό πλύσιμο χεριών, τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Σκοπός μας, ποτέ δεν είναι η τιμωρία και η επιβολή προστίμων, αλλά η εφαρμογή των κανόνων που θα προστατεύσουν εμάς και τους άλλους γύρω μας».