Έγινε η υποδοχή των Ιερών λειψάνων από το Μέγα Σπήλαιο στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου

Tα Ιερά Λείψανα των οσίων Συμεώνος – Θεοδώρου & Ευφροσύνης Κτητόρων μεταφέρθηκαν σήμερα Κυριακή στις 7.45 το βράδυ από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.
Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων έγινε στις 19:45 μπροστά στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγίου.
Στην ιερά πομπή συμμετείχαν πολλοί ιερείς, ενώ προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών).

Το «παρών»  έδωσαν η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Μάρθα Σκούντζου και ο Αντιπρόεδρος κ. Σωκράτης Μαυρίδης καθώς και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Πάνος Γεωργακόπουλος.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην μικρή πομπή από το Παναγιωτοπουλέικο έως το Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, όπου τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν και αυτή τη στιγμή τελείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στις 10:30 θα τελεσθεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Αύριο Κυριακή εσπέρας και ώρα 7:00 θα τελεσθεί Ιερά παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκου και η αποχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων έγινε με την ευκαιρία της Εκκλησιαστικής περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, όπου τιμάται όλος ιδιαιτέρως η Ιερά Θεομητορική μορφή της Παναγίας μας και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Τον όλο συντονισμό είχε αναλάβει ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.