Άνοδος στη Β΄ Εθνική Κατηγορία – Δικαίωση για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αιγιαλείας

 Ολοκληρώθηκε για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αιγιαλείας η αγωνιστική χρονιά 2017 το Σαββατοκύριακο 25-26/11/17 στην Πάτρα, όπου έγινε το τελευταίο τουρνουά για φέτος, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών ΣΤ΄ΈΝΩΣΗΣ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2017. Και μάλιστα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού η ομάδα των Ανδρών του Ομίλου (Ψαριάδης Μιχάλης, Τσαρπαλής Ηλίας, Διαμαντόπουλος Λεωνίδας)  κατέλαβε την 1η θέση σε αυτό το τουρνουά, αναδείχτηκε έτσι πρωταθλήτρια ομάδα της ΣΤ΄Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοπόννησου και Ιονίου και αυτό σημαίνει άνοδο στην Β΄Εθνική Κατηγορία Αντισφαίρισης.
   Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κάθε ομάδα αποτελείται από 2 παίκτες/τριες υποχρεωτικά και 2 αναπληρωματικούς/ές προαιρετικά. Σε κάθε συνάντηση παίζονται 2 Μονά και 1 Διπλό και όποια ομάδα κερδίσει τουλάχιστον 2 αγώνες, κερδίζει την συνάντηση. 
Από ολόκληρη την Ελλάδα ανεβαίνουν 5 ομάδες συνολικά στην Β΄Εθνική Κατηγορία.
   
Αυτό που κάνει όμως ακόμη πιο ιδιαίτερη και σημαντική αυτήν την επιτυχία, αλλά και όλες τις υπόλοιπες σπουδαίες επιτυχίες των τελευταίων 2 χρόνων (Διαμαντόπουλος Λεωνίδας – 3η θέση στα Masters Juniors της ΕΦΟΑ 2017, 2η θέση στο Διπλό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Juniors 2015 και συμμετοχή στα Masters Juniors της ΕΦΟΑ 2015, 1η θέση στα Masters Juniors της ΣΤ΄Ένωσης 2015 και 2016, Τσαρπαλής Ηλίας – κλήση στην Εθνική Ομάδα Τοιχοσφαίρισης και συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοιχοσφαίρισης 2017 U 19 στην Πορτογαλία, 2η θέση στο Διπλό Μεικτό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοιχοσφαίρισης 2017, 2η θέση στα Masters Juniors της ΣΤ΄Ένωσης 2015, 1η θέση στα Masters Juniors της ΣΤ΄Ένωσης 2016), είναι ότι από τις 10/9/2015 ο τότε πρόεδρος κ. Παπαγιαννακόπουλος Περικλής αλλά και ο από τον Μάρτιο 2017 νυν πρόεδρος κ. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας”  με την σύμφωνη γνώμη και την ανοχή του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλου Αθανασίου δεν παραχωρούν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αιγιαλείας ούτε μια ώρα στα Δημοτικά γήπεδα αντισφαίρισης της Αβύθου για την προπόνηση των αθλητών του.
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αιγιαλείας είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο του Δήμου Αιγιαλείας στο οποίο δεν παραχωρείται Δημοτική αθλητική εγκατάσταση για τις προπονήσεις των αθλητών του, το μοναδικό σε όλη την Πελοπόννησο και ίσως και σε όλη την Ελλάδα.
   
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αιγιαλείας έχει καταθέσει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου 2 φορές προσφυγή κατά των αποφάσεων του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας με τις οποίες αρνούνται να παραχωρήσουν ώρες στα γήπεδα αντισφαίρισης της Αβύθου για την προπόνηση των αθλητών του και έχει δικαιωθεί και τις 2 φορές, με πιο πρόσφατη την υπ’ αριθ. πρωτ. 218254/14-11-17 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου.
   
Φαίνεται ότι για τους ιθύνοντες και τους διοικούντες τον Δήμο Αιγιαλείας αυτοί οι αθλητές που εκπροσωπούν, τιμούν και κάνουν γνωστή την Αιγιάλεια σε όλη την Ελλάδα πρώτα με το ήθος τους και την προσήλωσή τους στις αρχές και τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι” και στην συνέχεια με τις πολυάριθμες και σπουδαίες επιτυχίες που σημειώνουν από το 2012 μέχρι και σήμερα (16 πρώτες θέσεις, 28 δεύτερες και 38 τρίτες), δεν έχουν δικαίωμα και δεν αξίζουν να προπονούνται στις Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της Αβύθου.
Ευχόμαστε στους αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Αιγιαλείας να είναι πάντα υγιείς , δυνατοί και αισιόδοξοι και είμαστε σίγουροι θα είναι πετυχημένοι και στην ζωή τους.
Όσο για τους ιθύνοντες και τους διοικούντες ελπίζουμε να παραδειγματιστούν από αυτούς τους αθλητές που έχουν μάθει, μέσα από τον αθλητισμό, να αγωνίζονται πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, να ασπαστούν, να ενστερνιστούν και να εφαρμόσουν στην πράξη και αυτοί τις αρχές και τις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, μήπως και καταφέρουν να πετύχουν έτσι την προσωπική τους πρόοδο και αφού θα έχουν εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα τις παλιές, αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές νοοτροπίες και πρακτικές (προώθηση ημετέρων, “εμείς είμαστε εδώ, εμείς αποφασίζουμε”) που εφαρμόζουν μέχρι σήμερα, καταφέρουν να υπηρετήσουν σωστά, δίκαια και αμερόληπτα τους δημότες που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις και να πάνε και αυτόν τον τόπο ένα βήμα μπροστά. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ