Άκρως κατατοπιστική η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποίησε τηΔευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Αριστείδου 4, ΤΚ 25100), Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης με θέμα: «Βασικά σημεία του Ν. 4808/2021 & το ισχύον  Kοινωνικοασφαλιστικό σύστημα»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους Nομικούς συνεργάτες του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων & Ανέργων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, οι σημαντικότερες διατάξεις του νέου N. 4808/2021 «για την προστασία της εργασίας» και οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις στοΚοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν σημαντικός αριθμός Εργαζομένων, Ανέργων, Συνδικαλιστών και Φορέων που ενημερώθηκαν τόσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα (άδειες, προστασία της εργασίας, βία στην εργασία, τηλεργασία κ.α.) όσο και για ασφαλιστικά ζητήματα (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αναπηρικές συντάξεις, πρόωρη συνταξιοδότηση κ.α.).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ απάντησαν δωρεάν σε πολλά εξατομικευμένα ερωτήματα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου θέλει να ευχαριστήσει για την επιτυχία της Εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., την Πρόεδρο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας κα Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, τους εξαίρετους Νομικούς κα Πέννυ Παπαδημητρίου και κ. Θεόδωρο Βλάσση, τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δ. Ελλάδας κ. Φίλιππο Πουλαστίδη και κα Κατερίνα Μπάρλου, την Σύμβουλο Απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δ. Ελλάδας κα Σταματία Μόσχου καθώς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.