Άδειες καρέκλες: Πρωτότυπη διαμαρτυρία στην εστίαση στα Ψηλαλώνια Αιγίου

ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 

Σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης πραγματοποιούν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα στις 8.30 μ.μ. μια πρωτότυπη εκδήλωση – διαμαρτυρία, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.
Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ζητούν το αυτονόητο : Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Στο Αίγιο πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή και συνεχίζεται έως το βράδυ, διαμαρτυρία στα Ψηλαλώνια Αιγίου, όπου επιχειρηματίες της εστίασης, έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες στο χώρο της πλατείας. Πάνω σε αυτές έχουν τοποθετήσει  ταμπέλες από την αλυσίδα επαγγελματιών που και αυτοί βάλλονται από το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, όπως επιχειρηματίες κάβας ποτών, οπωροπώλες, κρεοπώλες, ιχθυοπώλες κ.ά.

Οι Αιγιώτες επιχειρηματίες εστίασης κ.κ. Σωτήρης Βίλλιος, Στράτος Βαρδάκης και Γιώργος Κατσιμπίρης, εξέφρασαν την αγωνία τους για το παρατεταμένο κλείσιμο των καταστημάτων τους, καθώς η εστίαση είναι η πρώτη που έκλεισε λόγω του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι οι υποχρέωσεις δεν σταματούν, ενώ τα έσοδά τους είναι μηδενικά. Είναι σημαντικό, ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, να καταλάβει η Πολιτεία, ότι με τις άδειες καρέκλες δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Η περιοχή μας έχει πλεονέκτημα, αφού δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού, ενώ είναι μία “ανάσα” από την πρωτεύουσα. Ένας εύκολος προορισμός, τόσο για πολυήμερες διακοπές, αλλά και ημερήσιες αποδράσεις.

Οι επιχειρηματίες του Αιγίου ζήτησαν να μπορέσουν να λειτουργήσουν και καταστήματα που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους, γιατί αυτά είναι πάρα πολλά.

Επίσης ανέφεραν ότι παρότι θα δοθούν περισσότερα τετραγωνικά από τους Δήμους προς τις επιχειρήσεις για να μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, αυτό όμως σημαίνει ότι θα υπάρξουν αυξημένα έξοδα, προκειμένου να τοποθετηθούν σε όσες επιχειρήσεις διαθέτουν εξωτερικό χώρο, επιπλέον τραπέζια, καρέκλες αλλά και ομπρέλες, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα. Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ!

Ρεπορτάζ και φωτό:  ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”