Άγγελα Παπαβασιλοπούλου: “ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ !”

Και  να , που όλη η Ελλάδα μιλά για το HELMOS  MOUNTAIN  FESTIVAL , το οποίο κατόρθωσε να συγκεντρώσει  πάνω  από  δώδεκα χιλιάδες επισκέπτες  στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων  το  τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ! Πολλοί δημοσιογράφοι το παρομοιάζουν με το Woodstock  καθώς, νέοι, απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, «σνόμπαραν»  τις  παραλίες, για να απολαύσουν τους αγαπημένους  τους καλλιτέχνες  στην πλαγιά του Χελμού ! Πολλοί δε κατασκήνωσαν εκεί, για να χαρούν την ομορφιά της φύσης από κοντά και ν’ απολαύσουν ανεμπόδιστα το φεγγάρι της φράουλας, την πανσέληνο του Ιουνίου !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Ένα φεστιβάλ, το οποίο εισέπραξε τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο για την άψογη διοργάνωση όσο και για τις αλησμόνητες στιγμές που προσέφερε στους επισκέπτες αλλά  και σ΄ όσους ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή !

Τι στοίχημα κι αυτό ε; Να κάνεις μικρούς και μεγάλους ν’ απαρνηθούν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα για ένα τριήμερο εκδηλώσεων στο βουνό!

Εμείς, εδώ, οι Αιγιώτες, γελάμε με κάτι τέτοια μέχρι δακρύων!

Εμείς με τις δαντελωτές ακρογιαλιές ,τα κρυστάλλινα νερά, το Μονακό της Πελοποννήσου ….Ποιος να συγκριθεί μαζί μας!

Τι βουνά και κουραφέξαλα μας λένε ! Μπουρτζόβλαχοι! 

Μωρέ, να ‘ναι καλά τα Καλάβρυτα, που χειμώνα και καλοκαίρι, σπάνε ρεκόρ επισκεψιμότητας  και όσοι επισκέπτες δεν χωράνε στα εκεί καταλύματα έρχονται και στα μέρη μας τα σαββατοκύριακα και βλέπουν λίγο κόσμο  οι εδώ επιχειρηματίες !

Εμείς, που τους θέλαμε τους επισκέπτες στον τόπο μας αυτό το τριήμερο, ούτε τα χόρτα στα δημόσια πάρκινγκ δεν είχαμε κόψει, ούτε  τους κάδους των σκουπιδιών είχαμε καθαρίσει επαρκώς! Γίνεται, βρε παιδιά, κάδος  δίπλα σε χώρο εστίασης να ζέχνει μέχρι λιποθυμίας;

Εμείς, που εάν δεν υπήρχε ο θεσμός των Οινοξενείων  και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, τις απίστευτου κάλλους περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αιγιαλείας  θα τις βλέπαμε μόνο στη Γιορτή της Σταφίδας και σε κανένα αυγουστιάτικο πανηγύρι! Ούτε λόγος για προβολή αυτού του θησαυρού που διαθέτει η περιοχή μας προς τον έξω κόσμο ! 

Ο  Δήμος  Καλαβρύτων  έδειξε πώς έχει συλλάβει το πνεύμα της εποχής, μα πάνω απ’ όλα δείχνει ξεκάθαρα, πως αντιλαμβάνεται ποια είναι η ταυτότητά του και χτίζει το μέλλον του αξιοποιώντας τα προτερήματα της περιοχής του με σεβασμό προς τους πολίτες και τον περιβάλλοντα χώρο !

Εμείς, σε μόνιμο τζέτλανκ δεκαετίες τώρα, καταπιανόμαστε μ’ ένα σωρό ημιτελή πράγματα και κλαιγόμαστε για την κακή μας μοίρα !

Αλτσχάιμερ  μη σας πώ η διάγνωση ! Ποιός είμαι, πού πάω, τι κάνω;

Για να μην μας κλείσουν λοιπόν σε κανένα άσυλο ανιάτων … ας ζητήσουμε βοήθεια, μαθήματα  ή  ο,τιδήποτε  χρειάζεται  για να συνέλθουμε !

Αίγιο καλεί Παπαδόπουλο !

Με λαμβάνεις ; Όβερ !