Σε εξέλιξη η δίκη του Σεβασμιοτάτου κ. Αμβροσίου στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου – Θα συνεχιστεί έως αργά το βράδυ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.30 περίπου το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου στο Μονομελές Πλημελλειοδικείο Αιγίου, ο οποίος κατηγορείται ότι με συγκεκριμένο δημοσίευμά του “προέτρεψε σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν μίσος και βία…”. Συγκεκριμένα η κατηγορία που αποδίδεται είναι ότι «με πρόθεση μέσω διαδικτύου…προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα  των ως άνω προσώπων ….».

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έντασης από ομάδες αντιεξουσιαστών, περίπου 100 άτομα,  που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και προπηλάκισαν τον αχαιό τ. βουλευτή της “Χρυσής Αυγής” κ. Μιχάλη Αρβανίτη, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι στο κυλικείο στην πίσω είσοδο του κτιρίου. Επίσης στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου είχαν αναρτηθεί πανό με διάφορα συνθήματα Κάποια άτομα από τους αντιεξουσιαστές, στράφησαν εναντίον δημοσιογράφων τοπικών Μ.Μ.Ε., οι οποίοι προσπάθησαν να τραβήξουν φωτογραφίες έξω από το χώρο και παρολίγον, να σημειωθεί εμπλοκή, με την ομάδα ΟΠΚΕ να παρακολουθεί το περιστατικό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο χώρος του Δικαστικού Μεγάρου κατακλύστηκε από ιερείς και πολίτες της Αιγιάλειας που συμπαραστέκονται στον κ. Αμβρόσιο, και την ώρα που έφτασε στην αίθουσα του δικαστήριου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας “Άξιος”!

Επίσης από την Αθήνα παραβρέθηκαν και πολίτες που συμπαρίσταται στην ομάδα των ατόμων που μήνυσαν τον Μητροπολίτη.

Τον κ. Αμβρόσιο υπερασπίζονται οι δικηγόροι, από Αθήνα Γιώργος Παπαϊωάννου, από Αθήνα με καταβολές από το Αίγιο κ. Βασίλης Οπλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος, ενώ μάρτυρες υπεράσπισης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Πρωτοσύγγελος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο  κ. Κωνσταντίνος Αργυρός και ο κ. Σωτήρης Καρανικόλας.

Στο πλευρό των μαρτύρων κατηγορίας βρίσκεται ο γνωστός συνταγματολόγος κ. Νίκος Αλιβιζάτος και η δικηγόρος – Πρόεδρος  της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Κλειώ  Παπαπαντολέων.

Η δίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και η έδρα αποφάσισε τη συνέχιση της, πέραν του ωραρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί σήμερα και να μην ταλαιπωρηθούν και οι δύο πλευρές, αλλά και προς αποφυγήν νέων επεισοδίων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως αργά το βράδυ.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί