Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κόμβου Ρίου – Τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κόμβου Ρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του. Σημειώνεται πως ο Κόμβος Ρίου είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου- εξόδου. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί κατ΄ελάχιστο 20.000 οχήματα καθημερινά.

Στο συγκεκριμένο κόμβο, η Ολυμπία Οδός:

– ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο (μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου)

– είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο (προς Πύργο και Αμαλιάδα)

– είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα

– εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα ανατολικά της Πάτρας

– παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, επίσης, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την Παλαιά Εθνική Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει ανακατασκευαστεί.

Η κατασκευή του Κόμβου λόγω της έκτασης, της πολυπλοκότητας και της ανάγκης να λειτουργούν όλες οι κατευθύνσεις ενόσω διαρκούσε η κατασκευή, είχε ως αποτέλεσμα σημαντική όχληση στους κατοίκους του Ρίου. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

 

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων

 Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 προς Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2017.

Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10€ και αφορά κυρίως τις κατηγορίες 3 και 4 (οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.)

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο η τιμαριθμική αναπροσαρμογή γίνεται στο τέλος του έτους, αλλά ειδικά φέτος πραγματοποιείται με δίμηνη καθυστέρηση προκειμένου να ενσωματώσει και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Κόμβο Ρίου.