΄Ακαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη με εκπροσώπους των υπαλλήλων στους ΟΤΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων στους δήμους. Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για το θέμα των συμβασιούχων.

Με τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε δηλώσεις του, μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους. Οι μόνιμες προσλήψεις αποτελούν αιτήματα των Δήμων από το 2016, ενώ ο υπουργός κάλεσε τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρξουν κενά.

Για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση αναγκαστικά λήγει, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά που έχουν κάνει.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν».

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στο χώρο της καθαριότητας των Δήμων, μετά την άκαρπη συνάντησή τους.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Πέμπτη, έχουν κηρύξει  24ωρη πανελλαδική απεργία.