ΨΥΧΡΑΜΗ: «Κύριε Καλογερόπουλε, η χαμένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας δεν αντιμετωπίζεται με αστεία δελτία Τύπου»

Απάντηση της Βασιλικής Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», στο δελτίο Τύπου της 09-08-20 του Δημάρχου με τίτλο « Ιδού η αλήθεια κ. Ψυχράμη για το διαγωνισμό της αποχέτευσης».

Β. ΨΥΧΡΑΜΗ: «Κύριε Καλογερόπουλε, η χαμένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας δεν αντιμετωπίζεται με αστεία δελτία Τύπου»

 

  1. Καλογερόπουλε,

σας επιστρέφω αυτολεξεί το συκοφαντικό δελτίο Τύπου σας που αναφέρει «…. όλη της η προσπάθεια…. να μην υποκρύπτει και εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγαλοεργολάβων, γιατί τότε θα μιλάμε για οδυνηρό κατρακύλισμα».

Ειλικρινά αναρωτιέμαι μαζί με τους συμπολίτες μας για το ποιος μιλάει…

 

Aκούστε πολύ καλά κύριε Καλογερόπουλε:

Ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία στα δημοτικά δρώμενα και να είστε σίγουρος ότι η κοινωνία μας γνωρίζει πολύ καλά… Γνωρίζει τις ημέρες και τα έργα τα δικά μου και τα δικά σας. Να είστε απολύτως βέβαιος.

Λυπάμαι που εκτός από πολιτικά αναξιόπιστος είστε και πολύ μικρός για τις απαιτήσεις του θεσμικού σας ρόλου, του δημάρχου της Αιγιάλειας.

Αναρωτιόμαστε: πόσο κάτω άλλο πια…

Κύριε Καλογερόπουλε,

από τη θέση που κατέχετε σήμερα έχουν περάσει πολιτικές προσωπικότητες που αναβάθμισαν το θεσμικό ρόλο του δημάρχου και η σημερινή σύγκριση δυστυχώς είναι τρομακτικά σκληρή για σας.

 

Κύριε Καλογερόπουλε,

αντί να δουλεύετε για τα προβλήματα του δήμου ( π.Χ. σκουπίδια, άρδευση, καθημερινότητα κλπ.) ασχολείστε με την αναχρονιστική μικροπολιτική σας, όπως στο προαναφερόμενο αστείο δημοσίευμά σας .

Αντί να προσπαθείτε με τα έργα σας να κερδίσετε τη χαμένη εμπιστοσύνη και πολιτική αξιοπιστία στο πρόσωπό σας από τους πολίτες και το δημοτικό συμβούλιο, που με το πρωτοφανές στα δημοτικά χρονικά ποσοστό του 70% αντιτίθεται σχεδόν στο σύνολο των επιλογών σας…., εσείς ασχολείστε, κατά την προσφιλή σας τακτική, με την αναχρονιστική πολιτική των παρασκηνιακών επαφών σας για εύρεση πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, προσφέροντας κάλπικες υποσχέσεις στήριξης σε…. επόμενους υποψήφιους δήμαρχους και σε συμβούλους άλλων παρατάξεων, προκειμένου να αποστατήσουν και να σας προσφέρουν την χωρίς κριτική ψήφο τους.

 

Κύριε Καλογερόπουλε,

εσείς μπορεί να γνωρίζετε πολύ καλά και αυτές τις διαδικασίες αλλά εδώ, σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο της Αιγιάλειας, σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ… και κανείς σύμβουλος δεν πρόκειται να ενδώσει, ευτυχώς για τον δήμο μας…

Κύριε Καλογερόπουλε,

δυστυχώς αποδεικνύετε ότι έχετε μείνει ακόμη στη νοοτροπία διοίκησης του μικρού δήμου της Συμπολιτείας, όμως ο δήμος Αιγιαλείας έχει υψηλές απαιτήσεις…

Και τώρα στο αστείο σας δελτίο Τύπου.

Ποιος ενδιαφέρθηκε για εργολάβους κ. Καλογερόπουλε; Η κοινωνία μας γνωρίζει πολύ καλά ότι, όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, μάλλον βρίσκονται σε σύγχυση μοίχειων σκέψεών τους…

Σας υπενθυμίζω, κ. Καλογερόπουλε, ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών κατήγγειλε τη διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ότι έχει «φωτογραφικούς όρους» και όχι η Ψυχράμη…

Γιατί ενοχληθήκατε που το έθεσα προς διερεύνηση, υπόψη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ, για ένα έργο 33.000.000 ευρώ;

Δικαιολογήστε τώρα στους συμπολίτες μας πώς οι 192 μήνες που προσφέρονται στον δήμο μας για την συντήρηση των εσωτερικών δικτύων… τυγχάνουν ίσης αντιμετώπισης στην αξιολόγηση με τους 36 μήνες…

Πείτε εσείς λοιπόν στους Αιγιαλείς ότι θα πληρώνουν αυτοί για 13 χρόνια το κόστος συντήρησης του τεράστιου δικτύου αποχέτευσης… καθώς δεν μπορούσατε, από τον νόμο όπως μας διαβεβαιώσατε, να το αξιολογήσετε χωρίς να τεθεί στο διαγωνισμό χρονικός περιορισμός.

Εμείς αρνούμεθα να αποδεχτούμε ότι δεν θα μπορούσε να το λάβει υπόψη της η αξιολόγηση και να προκύψει προφανώς πολύσημαντικό οικονομικό όφελος για τους δημότες.

Κύριε Καλογερόπουλε,

μην μας ψέγετε γι΄ αυτά τα ερωτήματα που, σας διαβεβαιώ, τα έχουν όλοι όσοι έχουν κοινή λογική, ενώ, όπως γνωρίζετε, αλλά παραλείπετε να το αναφέρετε, στηρίζονται και στο νόμο(άρθρο 86 ν. 4412/2016).

Οι Αιγιαλείς πλέον γνωρίζουν ότι εσείς είστε πολύ έμπειρος σε όλα αυτά και γνωρίζετε τις διαδικασίες πολύ καλά, αλλά δικαιούμαστε και εμείς, ως πολίτες ,να έχουμε ερωτήματα. Ερωτήματα, που παρά την ρητή διαβεβαίωσή σας, εμείς θα διερευνήσουμε περαιτέρω…

Εάν νομίζετε λοιπόν ότι με τέτοιου είδους αστεία δημοσιεύματα θα μας φιμώσετε, απατάστε οικτρά.

Να’ στε σίγουρος ότι την βάσανο της κριτικής μας και του ελέγχου των έργων σας, για το όφελος των δημοτών μας, θα την υποστείτε ασυμβίβαστα.

Δεν πρόκειται π.χ. κανένας να σας ψηφίσει ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με 12.000.000 €… κόστος.

Μην σας περάσει από το μυαλό να το φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο…

 

Κύριε Καλογερόπουλε,

για να το κάνουμε ξεκάθαρο, η πρότασή μας είναι να ανοίξετε τις διαδικασίες των διαγωνισμών, προκειμένου να έρχονται περισσότεροι εργολήπτες στα έργα του Δήμου μας, γιατί εμείς αλλά και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας έχει ακράδαντα πειστεί ότι έτσι θα έχουν όφελος ΜΟΝΟ οι δημότες.

 

ΥΓ.:

Από 28 Ιουλίου η δημοτική μας παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» έχει υποβάλει αίτημα στις υπηρεσίες για τη χορήγηση των Κανονισμών Άρδευσης των τοπικών κοινοτήτων.

Πληροφορήθηκα από την υπηρεσία ότι οι κανονισμοί είναι έτοιμοι από την επόμενη ημέρα υποβολής του αιτήματος…

Μήπως γνωρίζετε εσείς κ. Καλογερόπουλο ποιος παρανομεί και καθυστερεί την παράδοσή τους σε εμάς, κωλυσιεργώντας το έργο μας;