Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Χρήστου Μπίρμπα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε χθες, Κυριακή 17 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία τού Διακόνου π. Χρήστου Μπίρμπα από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο, συμπροσευχομένων των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου και Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου, των Μοναχών της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς, ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να του αναφωνήσουν δικαίως το «Άξιος!».

Εμφανώς συγκινημένος ο π. Χρήστος Μπίρμπας αναφέρθηκε με λόγους Ευχαριστίας και Δοξολογίας προς τον Πανάγαθο Θεό μας για την ιδιαίτερη ευλογία που Αυτός επεφύλαξε στη ζωή του, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την επιδειχθείσα μέχρι σήμερα αγάπη και πατρική στοργή προς το πρόσωπό του.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στον π. Χρήστο, τόνισε την αξία και το μέγεθος της Ιεροσύνης και επεσήμανε το στοιχείο της προσφοράς το οποίο την χαρακτηρίζει, αφού μέσω αυτής ο Θεός προσφέρεται στον άνθρωπο «ως προσφέρων και προσφερόμενος» αλλά και ο άνθρωπος (μάλιστα δε ο ιερεύς) καλείται να προσφέρει εαυτόν στον Θεό και στον συνάνθρωπο ως «θυσίαν ευάρεστον».

Ευχήθηκε δε να καλλιεργήσει την οικείωση με τους Αγίους μέσα από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας για να τους έχει συμ­παραστάτες στο έργο του, ώστε να ποιμάνει σωστά τους ανθρώπους που θα του εμπιστευθεί η Εκκλησία. «Εύχομαι να ανταποκριθείς στη μεγάλη τιμή που σου κάνει ο Χρι­στός και να φανείς άξιος της ευθύνης που σου αναθέτει η Εκκλησία μας. Βέβαια, στην προσπάθειά σου αυτή δεν θα είσαι μόνος. Θα έχεις, εκτός από τη χάρη του Θεού, ως συνοδοι­πό­ρους και όλους τους κλη­­ρικούς της Ιεράς μας Μη­τρο­πόλεως, αλλά και όσους συμ­προ­σεύχο­νται σή­μερα στη χαρμό­συνη αυτή ημέρα για σένα και την οικογένειά σου. Θα έχεις ασφαλώς και τη συμ­πα­ρά­στα­ση της ευλαβούς συζύγου σου και όλων των οικείων σου, ώστε να ανταποκριθείς στο υψηλό λει­τούργημα της Ιεροσύνης που ανα­λαμβάνεις από σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος.