Φρόσω & Μαρία Στιβαχτοπούλου: “Ακρίβεια, άδειες τσέπες και ευρωεκλογές!”

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δεν λέμε να σηκώσουμε κεφάλι με τίποτα. Η οικονομική κρίση που βιώσαμε, η εμφάνιση της πανδημίας και τώρα η ακρίβεια έχουν αλλάξει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων. Οι περισσότεροι βιώνουν δύσκολες μέρες και με το ζόρι τα βγάζουν πέρα.

Είναι γεγόνος ότι όλα τα παραπάνω επηρέαζαν πολλούς τομείς ζωτικής λειτουργίας. Η ιδιωτική κατανάλωση πάγωσε και η παραγωγικότητα μειώθηκε, ενώ η ανεργία ανεβαίνει επικίνδυνα. 

Η ακρίβεια καλπάζει και η η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, αφού το βάρος των

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) –

ανατιμήσεων σχεδόν πάντα μετακυλίεται στους πολίτες. Ακρίβεια παντού με τις σημαντικότερες ανατιμήσεις παρουσιάζονται στα λαχανικά, στα φρούτα, στα έλαια και ακολουθούν το κρέας και τα ζωικά παράγωγα, όπως επίσης σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται και στην παροχή υπηρεσιών.

Η κατάσταση  καθίσταται εξόχως προβληματική με τους καταναλωτές να είναι απροστάτευτοι και με την Πολιτεία να καλείται να λάβει άμεσα μέτρα. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά τα πράγματα είναι ακόμα πολύ χειρότερα, αφού αναγκάζονται να κάνουν σημαντικές περικοπές, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, με τα περισσότερα από αυτά να πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα όρια της φτώχειας.

Μάλιστα ενόψει των ευρωεκλογών, η ακρίβεια πρωταγωνιστεί ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των ευρωβουλευτών, αλλά μόνο ως σημείο αντιπαράθεσης. Γιατί δεν ακούσαμε κανέναν να προτείνει εφικτές λύσεις, παρά μόνο να εκτοξεύει κατηγορίες προς τους κυβερνώντες. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, όμως, δεν πείθουν με αυτή τη συνηθισμένη τακτική, αφού ο λαός παρουσιάζεται δύσπιστος απέναντι σε  τέτοιους είδους πολιτική. Οι πολίτες ζητούν προτάσεις για μείωση της ακρίβειας, αφού οι μισθοί δεν επαρκούν και οι τσέπες είναι άδειες.  Η ακρίβεια και γενικότερα η οικονομική αστάθεια έχει φέρει σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση την ελληνική οικογένεια και το νοικοκυριό, με τους πολίτες να είναι ψυχολογικά καταρρακωμένοι. 

Το ερώτημα είναι, εάν οι βουλευτές όλων των κομμάτων και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχουν να προτείνουν εφικτό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος; Όλα τ’ άλλα είναι λόγια του αέρα!  Αυτό προέχει. Να ενσκύψουν στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και στην αναβάθμιση του βιωτικού τους επιπέδου!