Φιλανθρωπία προς μίμηση – Αξιέπαινη η προσφορά του κ. Δημητρίου Χάψα

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά Tης τη θεάρεστη, αξιέπαινη και αξιομίμητη προσφορά του κ. Δημητρίου Χάψα προς την τοπική μας Εκκλησία και τους ενδεείς συνανθρώπους μας.

Ο κ. Χάψας, γεωργός στο επάγγελμα, κατάγεται από το χωριό Γουμένισσα Καλαβρύτων. Πρόσφατα οι καλλιέργειες μήλων επλήγησαν από χαλάζι και όση από τη σοδειά διεσώθη, περίπου ένας τόνος, την προσέφερε στην τοπική μας Εκκλησία, προκειμένου να διανεμηθεί στις κοινωνικές Της δομές και στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

 Η πράξη του αυτή αποτελεί ταυτόχρονα ευχαριστική αναφορά στον Θεό, αλλά και ικετήρια προσευχητική δέηση, ώστε με τη βοήθεια του Χριστού μας να κατορθώσει να αντιμετωπίσει τις ζημίες που προκάλεσε η φυσική αυτή καταστροφή. Άλλωστε, η προσφορά και αφιέρωση οπωρών στον Θεό από τους καλλιεργητές της γης αποτελεί αρχαία πράξη της Εκκλησίας με σκοπό τον καθαγιασμό των ιδίων, αλλά και του επίπονου και επίμοχθου έργου τους.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες και την πατρική του αγάπη προς τον κ. Χάψα, δεόμενος στον Κύριο να ευλογεί και να καθαγιάζει την οικογένειά του, καθώς και το κοπιώδες έργο του.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ