Φαρμάκης: “Η Δυτική Ελλάδα θα νικήσει την υγειονομική, αλλά και την οικονομική κρίση”

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Παπαδόπουλο.

«Καλώς ορίσατε και καλώς ορίσαμε όλοι, στη γνώριμη καθημερινότητα που στερηθήκαμε για δύο περίπου μήνες. Τα καταφέραμε… Κρατήσαμε τον ιό έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Αλλά ο αγώνας δεν τελείωσε. Μάλιστα, τώρα γίνεται πιο δύσκολος. Γιατί τώρα πρέπει να τον κρατήσουμε και έξω από τα καταστήματα, τα γραφεία, τα σχολεία μας. Μακριά από την κοινωνία μας, η οποία πρέπει να… ξαναζήσει και να επιστρέψει στους ρυθμούς της. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης στις συνομιλίες που είχε, εντός και εκτός εμπορικών καταστημάτων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συμμεριστεί τους προβληματισμούς των εμπόρων και επιχειρηματιών σχετικά με το οικονομικό πλήγμα που έχουν ήδη υποστεί, αλλά και τον φόβο για ακόμα πιο ισχυρό πλήγμα το επόμενο διάστημα, τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα κάνει το παν για να στηριχθεί η τοπική οικονομία. «Και αυτό σημαίνει βασικά δύο πράγματα: Πρώτον, σχεδιασμό νέων «εργαλείων» αντιμετώπισης της οικονομικής καθίζησης σε τοπικό επίπεδο και δεύτερον, ισχυρή διεκδίκηση για ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, προσανατολισμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής μας» ανέφερε. Ο κ. Φαρμάκης πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την αρχή της κρίσης – όταν ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα – παρουσίασε δέκα στοχευμένες προτάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ είναι βέβαιο πως θα υιοθετηθούν και οι υπόλοιπες. Ακόμα, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας και εξελίσσεται ένας διάλογος που μέρα με τη μέρα διαμορφώνει ένα πλαίσιο προτάσεων και δράσεων. «Στα πλαίσια των δυνατοτήτων που διαθέτουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η «φωνή των φορέων θα ακουστεί και στον ανοικτό διάλογο που θα έχουμε στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις αμέσως επόμενες μέρες».

Καταλήγοντας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Δυτική Ελλάδα θα στείλει διπλό μήνυμα νίκης, τόσο απέναντι στον κορωνοϊό όσο και απέναντι στην οικονομική κρίση: «Η Δυτική Ελλάδα αντιμετώπισε τα πρώτα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Και όμως, όλοι μαζί τα καταφέραμε. Προστατέψαμε τους εαυτούς και τους συμπολίτες μας, περιορίσαμε και σχεδόν εκμηδενίσαμε τα κρούσματα.  Αυτό θα κάνουμε και με την τοπική οικονομία. Όλοι μαζί και πάλι, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, θα προστατεύσουμε τις δουλειές και τις θέσεις εργασίας και τελικά, όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα βγούμε και πιο ισχυροί!».