Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Διακοπτού

– Ποιοτική και συνεχής παροχή νερού για τους δημότες

Η αντικατάσταση βασικών υποδομών στις περιοχές της Αιγείρας και του Διακοπτού, αναφορικά με την συνεχή και ποιοτική παροχή ύδρευσης για κατοίκους και επισκέπτες, ξεκινά μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου “Αντικατάσταση εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας (Ποταμός Κράθης-Δεξαμενή Αιγείρας) και αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας” που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο της Κοινότητας Αιγείρας, μεταξύ του Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αναδόχου του έργου “Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.”

Πρόκειται για έργο που εντάχθηκε σε χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, αφού υπεβλήθη ως πρόταση το 2020, έχοντας πλήρη ωριμότητα και σωστή προετοιμασία εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας, αφού προηγούμενη προσπάθεια το 2017 για ένταξη σε χρηματοδότηση μέσω του “Φιλόδημος Ι” δεν επετεύχθη.

Το δίκτυο ύδρευσης σε Αιγείρα και Διακοπτό παρουσιάζει, ως γνωστόν, εδώ και χρόνια συνεχείς και σοβαρές βλάβες και διακοπές ύδρευσης, που ταλαιπωρούν τους δημότες. Με το νέο έργο, που έχει προϋπολογισμό συμβατικού ποσού 856.485,81€ (Χωρίς ΦΠΑ) και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

α) αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού από τη γεώτρηση στον ποταμό Κράθη μέχρι τη δεξαμενή της Αιγείρας, συνολικού μήκους αγωγού 5.000 μ., διαμέτρου Φ250 και υλικού από ελατό χυτοσίδηρο σφαιροειδούς γραφίτη (ductile iron),

β) αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης της Κοινότητας Διακοπτού του Δήμου Αιγιαλείας συνολικού μήκους 700μ. καθώς και μικροπαρεμβάσεις στα εσωτερικά δίκτυα ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά και αποδοτικά.

γ) αντικατάσταση / επέκταση τμημάτων του εσωτερικού δικτύου και του αγωγού ύδρευσης στην Κοινότητα Διακοπτού τοποθέτηση δικλείδων, πυροσβεστικών κρουνών και μικροεπεμβάσεις στα εσωτερικά δίκτυα για την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού.

“Η υλοποίηση του έργου αυτού, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και ευημερία των πολιτών” σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνεχίζοντας: “Με την υπογραφή της σύμβασης σήμερα, παράλληλα δείχνουμε πως ισόρροπα και ισότιμα, με απόλυτη δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα, ενδιαφερόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα κατά τόπους προβλήματα σε όλες της Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας. Σε ένα χρόνο από σήμερα, το έργο θα είναι έτοιμο και θα το απολαύσουν πλέον οι δημότες, σύμφωνα με τους στόχους της δημοτικής αρχής”.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος, εκπρόσωποι της Κοινότητας Αιγείρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.