Συγκινητική η στιγμή που ο τ. Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος ασπάστηκε το νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου Κάρμα, όλοι οι Μητροπολίτες φώναξαν «Αξιος», σπεύδοντας, όπως ήταν φυσικό, να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος πλησίασε τον κ. Ιερώνυμο, αμέσως τον ασπάστηκε και του ευχήθηκε κι όταν ο νέος Μητροπολίτης έσκυψε να του φιλήσει το χέρι, εκείνος το τράβηξε και τον χάιδεψε τρυφερά με πατρική στοργή!

Αμέσως μετά ο νεοεκλεγείς ανέγνωσε το Μικρό Μήνυμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και ακολούθως μετέβη στο Καθολικό τής Μονής, όπου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αλλά και αρκετών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Άξιος»!
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα τελεστεί  κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.
Η άφιξη και ενθρόνισή του στο Αίγιο αναμένεται περίπου 40 μέρες μετά την εκλογή, στα μέσα Νοεμβρίου, και αφού πρώτα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύντομο βιογραφικό του εψηφισμένου Μητροπολίτου 
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1966 στο Αίγιο και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας.
Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Ορθοδόξου Πατριαρχικής Σχολής Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.
Εκάρη Μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.
Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
Επίσης διετέλεσε: α) Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από το  2001 έως το 2010, β) Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 17-3-2016 έως 13-3-2019 και γ) Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 13-3-2019 έως σήμερα.
Επίσης, υπήρξε εθελοντής παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2007.
Τέλος, από το 2003 έως σήμερα είναι ο Καθηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην εκ βάθρων ανακαίνισή της.
Είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, την εργατικότητα και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν. Με την ψυχική του ευγένεια, την αφοσίωσή του στις εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις καθώς και με την άοκνη δράση του, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα.