- 2 ώριμες μπανάνες
- 480 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. βρώμη
- 1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ κοφτή κανέλα
- κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
- Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
- Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα φρούτα