Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου για τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821 στην επαρχία Καλαβρύτων

Τιμήθηκαν χθες, 15 Μαρτίου 2020, χωρίς παρουσία κόσμου, τηρώντας πλήρως τα μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν για την πανδημία του κορονοϊού, τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821 στην επαρχία Καλαβρύτων.

Στα δύο μνημεία της Τουρλάδας και της Λυκούριας, την Φροξυλιά και την Χελωνοσπηλιά, τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας κ.Σωτήριος Δουκλιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τουρλάδας κ. Νικόλαος Καζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λυκούριας κ.Αθανάσιος Σβίγγος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας “Αρχαίος Κλείτωρ” κ. Σωκράτης Μούσιοςκαι ο εκπρόσωπος του συλλόγου Τουρλαδάιων κ. Γρηγόρης Κοκκότης.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Kαλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, σε αυτούς που με τους αγώνες και τις θυσίες τους, άναψαν την φλόγα της λευτεριάς που παραμένει μέχρι και σήμερα άσβεστη. Φέτος οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, ωστόσο, εμείς που βρεθήκαμε εδώ, τιμούμε το παρελθόν μας, παίρνουμε δύναμη για το παρόν και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ευχαριστώ τους δημότες μας που υπάκουσαν στα μέτρα προστασίας και τους παρακαλώ όλους να συνεχίσουν να το κάνουν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους όλων των δημοτών μας, στο Νοσοκομείο μας, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι καθημερινά μάχονται ασταμάτητα εν μέσω της «καταιγίδας» του κορονοϊού, καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου οι δομές υγείας να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και ετοιμότητα, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη. Εύχομαι του χρόνου, όλοι εδώ υγιείς και δυνατοί, να τιμήσουμε πάνδημα τα 200 χρόνια της λευτεριάς μας.