Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού για την επέτειο της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”

Ο Δήμος Αιγιαλείας με μεγάλη χαρά και τιμή θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της δημόσιας τοπικής εορτής «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας 26-30 Ιαν. 1821», κατά το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020, με δρώμενα και παρελάσεις.

Την Παρασκευή 24-1-2020 ώρα 20:00΄θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας αναβίωσης του κ. Ηλία Περγαντή, καθώς από τον Σύλλογο Ελληνομνήμονες Καλαμάτας θα λειτουργεί  έκθεση οπλισμού & φορεσιάς επιμέλειας  κ. Κατσίρα, στο ισόγειο του δημοτικού ακινήτου Παναγιωτόπουλου (επί της οδού Μητροπόλεως). Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και:

Σάββατο 25/1/2020 ώρες 10.00 έως 14.00  και 18.00 έως 20.00

Κυριακή 26/1/2020 ώρες 18.00 έως 20.00

ΤοΣάββατο 25-1-2020και  Ώρα 07:00΄ θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην Κοινότητα Τεμένης

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00΄θα πραγματοποιηθείηΝυχτερινή Παρέλαση από 17 Συλλόγους με παραδοσιακές φορεσιές, με την συμμετοχή των Φιλαρμονικών Αιγίου, Ακράτας και Αιγείρας. Η  εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Αγίας Λαύρας και μέσω της οδού Μητροπόλεως θα καταλήξει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.

Στη συνέχεια και ώρα 20:00΄οι δημότες θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν μουσικό πρόγραμμα από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίαςστον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων»

Την Κυριακή 26-1-2020– ώρα 10.30   Θα τελεστεί Δοξολογίαστον Ι. Μ. Ν «Κοίμησης της Θεοτόκου» (Φανερωμένης) με τη συμμετοχή Μητροπολιτών και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον νομικό-ιστορικό, πρόεδρο Εταιρείας μελέτης έργου Ιω. Καποδίστρια  Δρ. Ανδρέα Κούκο.

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνωνστο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Υψ. Αλωνίων) και ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο  Δημ. Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, προκειμένου να γίνει κατάθεση στεφάνου στην προτομή Αν. Λόντου και παρακολούθησηιστορικού δρώμενουεπιμέλειας του Φιλόλογου κ.  Κωνσταντίνου Κλάγκου.

   Τέλος μετά την κατάθεση στεφάνων και ολοκλήρωσης του ιστορικού δρώμενου και περί ώρα 12:00΄ θα πραγματοποιηθείηΠαρέλασηαπό τμήματα μαθητών των σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας, Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών ομίλων, τμήμα εφίππων, προσκόπων και οδηγών,  καθώς και των Φιλαρμονικών: Αιγίου – Αιγείρας – Ακράτας – Δερβενίου – Μεσολογγίου.  

   Ώρα 20:00΄στονΔημ. Κινηματογράφο «Απόλλων»θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση:«Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», από τοπικές θεατρικές ομάδες με την συμμετοχή μελών τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Επιμέλεια  κειμένου της Φιλολόγου κας Ευανθίας Μπεντεβή, σενάριο – σκηνοθεσία Φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.

Εκ του Δημαρχείου