Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης Αιγιάλειας καταγγέλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας καταγγέλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία που δοκίμασε να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των Αιρετών Εκπροσώπων του κλάδου ,χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την Διδασκαλική Ομοσπονδία και χωρίς να διασφαλίζονται τα εχέγγυα για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Το Δ.Σ  αποδέχεται στο σύνολό της την ανακοίνωση της ΔΟΕ και ομόφωνα αποφασίζει :

  • Να καλέσει, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.
  • Να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με την ευθύνη όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές, καλώντας όλες τις παρατάξεις να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συμμετέχουν στο κάλεσμά του για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. ώστε από κοινού να υλοποιήσουμε την απόφαση.
  • Να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με αυτήν του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να φροντίσουν για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  • Να καλέσει τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και να τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Να καλέσει όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Ο θεσμός του Αιρετού αποτελεί  ιστορική κατάκτηση του κλάδου που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ισοτιμία μεταξύ των συναδέλφων και προστατεύει απέναντι σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Αυτόν τον θεσμό οφείλουμε να τον διατηρήσουμε ψηλά, στο επίπεδο που του πρέπει στερώντας από τον/την εκάστοτε Υπουργό τη διάθεση να παίζει παιχνίδια σε βάρος του εκπαιδευτικού, ο οποίος  με σθένος και δύναμη ψυχής, στέκεται δυνατός και έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε συνθήκη για το καλό του μαθητή του και του ελληνικού σχολείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΑΘΗΝΑ                                   ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ