ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: 1 χρυσό, 3 ασημένια και πολύ καλές εμφανίσεις στην Πάτρα

Με εξαιρετική εμφάνιση οι αθλητές Τοξοβολίας του Αθλητικού Ομίλου Αιγιάλειας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έδειξαν για άλλη μια φορά, την πολύ καλή  δουλεία που γίνεται στο τμήμα Τοξοβολίας του ομίλου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή  1η Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό του δήμου Ερυμάνθου το ”Become a Champion” 3nd Game, όπου αυτή τη φορά είχε την μορφή TFG (Total Field Game – τοξοβολία πεδίου).

Η τοξοβολία πεδίου γίνεται στην φύση με τους τοξότες να κάνουν βολές σε στόχους με άγνωστες αποστάσεις, από τα 10 έως τα 50 μέτρα όμως, τοποθετημένους σε πλαγιές, ποτάμια και αλλά φυσικά εμπόδια και ακανόνιστες φυσικές συνθήκες. Οι κανονισμοί έχουν γίνει έτσι που να αγκαλιάζουν όλες τις κατηγορίες τοξοτών και όλα τα είδη των τόξων και γι’ αυτό πολύ πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από την τοξευτική κοινότητα.

Στον αγώνα αυτόν ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» συμμετείχε με επτά αθλητές και παρά το ότι ήταν αυτός ο τύπος αγώνα πρωτόγνωρος, κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών και έλαβαν:

Στην κατηγορία σύνθετου τόξου η Μαρκορά Ειρήνη, κατέλαβε την δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο).

Στην κατηγορία Traditional νεανίδων η αθλήτρια Ραμπαβίλα Ελένη κατέκτησε την πρώτη θέση (χρυσό μετάλλιο) και η αθλήτρια Κακογιάννη Βασιλική έλαβε τη δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο).

Στην κατηγορία Traditional ανδρών τη δεύτερη θέση  (ασημένιο μετάλλιο) κατέλαβε ο Σταυρίδης Σταύρος.

Συμμετείχαν ακόμα στην κατηγορία ολυμπιακού τόξου οι αθλητές τοξοβολίας Δούσκα Όλγα, Μεντζελοπούλου Μαρία-Ναυσικά και Χλιάπας Ορέστης, όπου έκαναν πολύ καλή εμφάνιση.