Την Μεγάλη Τρίτη εγκαινιάζεται η Ολυμπία Οδός – Η τελετή, στις σήραγγες Παναγοπούλας, παρουσία Αλέξη Τσίπρα

Την Τρίτη 11 Απριλίου 2017  θα γίνουν τα εγκαίνια για τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. Όπως δήλωσε στο ypodomes.com γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα και την ερχόμενη Τρίτη να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Όπως σημείωσε στο ypodomes.com Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, στην κυκλοφορία θα παραδοθεί το 95% του δρόμου.

Με την παρουσία λοιπόν, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιούνται τη Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι τα επίσημα εγκαίνια του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Γενικότερα, το κλίμα για την Ολυμπία Οδό έχει γίνει εορταστικό καθώς όπως όλα δείχνουν ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα και το τελευταίο κατοστάρι γίνεται με μεγάλες ταχύτητες.

Πεποίθηση όλων είναι πως μπορεί να μην πιάστηκε η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί αλλά η διαφορά είναι λίγες μέρες.

Αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υποδομών, το φετινό Πάσχα για πρώτη φορά οι οδηγοί θα βρουν ένα λειτουργικό αυτοκινητόδρομο από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα με τα υπό κατασκευή τμήματα να είναι συνολικά λιγότερα από 10χλμ. και την χρονοαπόσταση να είναι μικρότερη από 2 ώρες. Αυτό απομένει να επιβεβαιωθεί την ημέρα των εγκαινίων.

Ερώτημα αποτελεί αν στα σημεία που θα εξακολουθούν υπάρχουν ανασχέσεις ή ουρές στην μεγάλη έξοδο του Πάσχα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com