Τα Καλάβρυτα γιορτάζουν την 201η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης

Την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, τα Καλάβρυτα εορτάζουν την 201η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, της πρώτης ελληνικής πόλης που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.

Μ’ επιστολή του σήμερα στον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ενημέρωσε ότι την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 10.15 π.μ. της Δευτέρας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου, το δε Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Θ’ ακολουθήσει Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων και στις 11.15 το πρωί η μαθητική παρέλαση. Λίγο αργότερα, είναι προγραμματισμένη η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821 απ’ τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» και στις 12.30 μετά το μεσημέρι η παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών απ’ τα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων.

Το απόγευμα, στις 6.30, θα γίνει η αναπαράσταση της μάχης και της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων, απ’ τον Θεατρικό Όμιλο «Πάνος Μίχος» και στις 7 μ.μ. παρέλαση τμημάτων Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.