Σύσκεψη για την πυροπροστασία στην Αχαΐα

Η πυροπροστασία και ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, με πρωτοβουλία  του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Αποφασίστηκε άμεση επικοινωνία και κινητοποίηση σε οποιοδήποτε συμβάν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Ταυτόχρονα, εκφράστηκαν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 «Με τις πρώτες πυρκαγιές  που σημειώθηκαν στην περιοχή μας καταγράφηκε μία συντονισμένη αντίδραση μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας, της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκομένων φορέων, η οποία θα συνεχιστεί με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  Χαράλαμπος Μπονάνος

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Αστυνομικοί  Διευθυντές  Ιωάννης Κυριακόπουλος και Βασίλειος Σαράτσης (Α’ και Δ’ βοηθοί Ταξιάρχου), ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας  Νίκος Ρουμελιώτης , ο Διευθυντής ΔΙ.ΠΥ. Νομού Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης, ο Υπασπιστής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Δυτικής Ελλάδας Χρυσόστομος Χριστοφής, καθώς επίσης ο Διευθυντής  και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  Νίκος Γυφτάκης και Ιωάννης Μπάφας, αντίστοιχα.