Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιάλειας: “Καταδικάζουμε το περιστατικό βίαιης επίθεσης σε εργαζομένους”

-“Στις 08.03.2023 στο κτίριο όπου στεγάζονται το Τμήμα Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, εκδηλώθηκε απρόκλητη, βίαιη επίθεση από νεαρό εξαρτημένο άτομο, με αποτέλεσμα να προκληθούν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο της Υπηρεσίας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιάλειας

 -“Οι έξι (6) συνάδελφοι που βρίσκονταν στον χώρο κινδύνευσαν άμεσα, καθώς τόσο τα αντικείμενα που εκσφενδόνισε ο νεαρός, όσο και τα κρύσταλλα της τζαμόπορτας της εισόδου διασκορπίστηκαν εντός των Γραφείων. Από καθαρή τύχη δεν βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή δημότες στην είσοδο, ενώ μόλις πριν από μερικά λεπτά είχε αποχωρήσει από την Υπηρεσία μία μητέρα με το ανήλικο παιδάκι της.

         Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, καταδικάζει απερίφραστα το ανωτέρω συμβάν και θεωρεί ακράδαντα ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν αξίζουν σε εργαζόμενους, είτε αυτοί απασχολούνται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν την ώρα της εργασίας τους, επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τα νόμιμα.

         Αλίμονο, αν οι υπάλληλοι πρέπει να φορούν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα ή να στεγαστούν οι Υπηρεσίες σε φρούρια ή φυλακές με κάγκελα και συρματοπλέγματα.

         Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, αλλά συμπεριφορές βίαιες και ακραίες είναι σίγουρα κατακριτέες απ’ όπου κι αν προέρχονται και ειδικά όταν έχουν στόχο ανθρώπους που μοχθούν όχι για εκατομμύρια, ούτε για τη δόξα, αλλά για να βγάλουν τα προς το ζην και να συντηρήσουν με πολύ κόπο τις οικογένειές τους, πρέπει να καταδικάζονται απ’ όλους, έστω και αν πρόκειται για μεμονωμένα συμβάντα. Πόσο μάλλον όταν έχουν αποδέκτες εργαζόμενους σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, αυτόν της Κοινωνικής Πρόνοιας.

         Βεβαιώνουμε του δημότες ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν θα διαταράξει τις σχέσεις και τον σεβασμό μεταξύ υπαλλήλων και δημοτών, ούτε θα αλλοιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αρμονικής συνεργασίας.

         Οι υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας θα είναι πάντα στην υπηρεσία των δημοτών”.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος: Ανδρέας Τριανταφύλλης

Ο Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Βλέμμας