Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τη ματαίωση της διάσκεψης στο ΣτΕ

Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο ΣτΕ πήρε η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έκανε λόγο για μία υποθεση που από «σκοτεινη έγινε σκοτεινότερη» επαναλαμβάνοντας πως το θέμα έχει καταρρεύσει.

Αναλυτικά η τοποθέτηση:

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών  τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.  Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Μαξίμου: Πρωτοφανής αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης

Για αδιανόητη δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κουμουτσάκος «επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι “μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση  «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη” Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή». Η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη