Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Τρίγωνη Πλατεία

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΑΙ  ΦΟΡΕΩΝ  ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ   ΓΙΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  1 ΜΑΗ 2022

 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη, στην Τρίγωνη Πλατεία, στις 10.30 π.μ.

“…Κάποτε, αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε…” M.Mπρεχτ                     Ελπίδα η πάλη των λαών!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα-σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου, στη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “Ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο

Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Με τη συστηματική εκφόρτωση στρατιωτικών οχημάτων και τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού εμπλέκεται ο λαός μας ακόμη πιο βαθιά στο νέο μακελειό για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών του πετρελαίου και της Ενέργειας.                                                                                           Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:                                                         –

Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.                                        – Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.                  – Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων Οι αυξήσεις-ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η χώρα για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, τη στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί, είναι πρόκληση.

Με τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο κάτω από τα όρια της φτώχειας και με ανύπαρκτες Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις κανείς εργαζόμενος δεν ξέρει από πού να πιαστεί, τι να πληρώσει, ποια ανάγκη να πρωτοκαλύψει.

Εργαζόμενη , Εργαζόμενε,

Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που σου λένε “κάνε υπομονή” μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Σε όσους θυσιάζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου για “εθνικούς στόχους” όπως έγινε με τα μνημόνια.

Μην ακούς τα παρακαλετά των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για κοινωνικούς διαλόγους.  Και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου,  στην ιδία κατεύθυνση,  δεν έβγαλε «άχνα» για τα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Είναι  σε θετική κατεύθυνση το  ψήφισμα που βγήκε  για το Νοσοκομείο, που ετοιμάζονται να το κλείσουν,  όμως  δεν μπήκε μπροστά να  οργανώσει τον αγώνα, όπως έκαναν τα σωματεία της πόλης μας μαζί με υγειονομικούς. Παραβιάζοντας κάθε αρχή εργατικής αλληλεγγύης, αρνήθηκε  να υιοθετήσει το ψήφισμα συμπαράστασης στο διωκόμενο  συνδικαλιστή υγειονομικό  ΑΣΠΡΟΥΚΟ  ΑΠΟΣΤΟΛΟ όπως υιοθετήθηκε από πολλά σωματεία.  Στην  πρόσφατη  εκδήλωση στις  19/3/22  που οργάνωσε η Διοίκηση του Εργατικού  Κέντρου,  ο καλεσμένος  Πρόεδρο της  ΓΣΕΕ  αρκέστηκε να μας υποδείξει πως θα διεμβολίσουμε  το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που τους έχει μπει στο μάτι γιατί υπερασπίζεται  την ταξική  γραμμή στο εργατικό  κίνημα.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:                                                   -Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.                                                                               –Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.                                       – Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.                                                                                                            – Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.             – Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.                                                                                                                                Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ