Σχέδιο τουριστικής προβολής τριετίας διαμορφώνει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, η Περιφέρεια σχεδιάζει τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής, της επόμενης τριετίας.

Σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Πάτρα, εκπροσώπων φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση σχέδιο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης παρουσιάζει το σχεδιασμό της και ζητά τις προτάσεις αρμοδίων φορέων, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση.

«Ζητούμε από όλους προτάσεις, ώστε το τελικό σχέδιο προβολής να εμπλουτιστεί από στοχευμένες δράσεις. Ζητούμε από όσους έχουν γνώση του τουριστικού προϊόντος να προσφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους. Πιστεύουμε ότι η οικονομία της φιλοξενίας είναι εκείνη που θα μας δώσει ώθηση, δεδομένου ότι με τον τουριστικό κλάδο συνδέονται 400 επαγγέλματα», σημείωσε ο κ. Καρπέτας.

Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και του τουριστικού κλάδου που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πρόκειται να διατεθεί σημαντικό κονδύλι για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι αντίστοιχο πρόγραμμα δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Στη σημερινή συνάντηση το σχέδιο τουριστικής προβολής παρουσίασε ο Λαυρέντης Βασιλειάδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ. Στη συζήτηση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Προϊστάμενος Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Βαγγέλης Γεωργίου και το στέλεχος της Διαχειριστικής Άρης Μαμασιούλας.

Αντίστοιχη διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί στην Ηλεία, ενώ την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, έχει προγραμματιστεί σχετική συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι.