ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου: “Η Αιγιάλεια σε οικονομικό μαρασμό και απαξίωση”

Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την περιοχή της Αχαΐας και ειδικότερα για την Αιγιάλεια. Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες η ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της οικονομικής χρεωκοπίας της τοπικής κοινωνίας και της γενικότερης απαξίωσης του τόπου.

Ξεκίνησαν με την επίθεση στους χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, αφού το δίλημμα που τους δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι: ή πουλάς την σταφίδα σου σε εξευτελιστική τιμή (ουσιαστικά τη χαρίζεις στο μεγαλέμπορο φίλο μας) ή την βλέπεις να σαπίζει στο λινό σου!

Συνέχισαν με το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας της πόλης του Αιγίου, που με ευθύνη της Υπουργού Παιδείας κλείνει. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αιγιαλείας η κα Κεραμέως δεν καταδέχτηκε ούτε να τον δεχτεί, ούτε να ακούσει την άποψή του, απαξιώνοντας  τους πολίτες και τον εκπρόσωπο τους. Οι οικονομικές συνέπειες από το κλείσιμο του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο θα είναι καταστροφικές για την τοπική κοινωνία και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί.

Τελευταίος στόχος τους ήταν η ΕΑΣ (ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου. Είναι ζήτημα χρόνου το κλείσιμο του εργοστασίου και το πέρασμα στα χέρια ιδιώτη με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Ήδη την πόρτα της εξόδου είδαν 35 εξειδικευμένοι εργατοτεχνίτες.

Η Αιγιάλεια έχει στοχοποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αφού τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα.

Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός, αδιαφορούν, απαξιώνουν και καταστρέφουν τον τόπο μας.

Οι πολίτες της Αιγιάλειας δεν μπορούν να τα δεχτούν όλα αυτά αδιαμαρτύρητα! Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιγίου θα αγωνιστεί μαζί τους, σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε διαμαρτυρία, με κάθε πρόσφορο μέσο! Δεν θα μείνουμε στο έλεος των πολιτικών απαξίωσης της περιοχής.

 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΟΥ