Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους – Νεκροί και οι 71 επιβάτες – Βρέθηκε το μαύρο κουτί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ρωσικών Αρχών για τον εντοπισμό των σορών των 71 επιβαινόντων του αεροσκάφους ΑΝ-148, της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε κοντά στην Μόσχα, ενώ όπως μεταδίδουν ρωσικά δίκτυα, έχει βρεθεί και το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή όπου έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος –ανάμεσά τους και ένα 7χρονο αγοράκι– είναι όλοι νεκροί.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα.  Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τιςαπαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ακόμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ντομοντέτοβο, όμως λίγα λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ. Είχε προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε τη λίστα των επιβατών. 

Η περιοχή  έχει εκκενωθεί από την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, ενώ οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στη νύχτα, μεταδίδει το Russia Today, με τη συνδρομή drones.

 

cnn.gr