Συνάντηση Δημάρχου με Δικηγόρους και Μηχανικούς για την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων της Αιγιάλειας

Προτάθηκε εναλλακτικά να δημιουργηθεί ενιαίο Άμισθο Υποθηκοφυλακείο για την Αιγιάλεια (Ακράτα-Αίγιο-Ερινεός)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Συμβολαιογράφους και Μηχανικούς εν όψει της διαφαινόμενης κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων της Αιγιάλειας.

Στη συνάντηση εκφράστηκε ομόθυμα η αντίδραση όλων των παρισταμένων για την μεταφορά των Υποθηκοφυλακείων στην Πάτρα και αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους άπαντες αντιτίθενται σε αυτή.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τους διαβεβαίωσε  ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του για να αντιστρέψει αυτή την απόφαση και για το σκοπό αυτό θα έχει αύριο συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.Κωνσταντίνο Κοσμάτο.

Στην ίδια συνάντηση διατυπώθηκε και  κατατέθηκε  η πρόταση  όλων των εκπροσώπων στον Δήμαρχο και η οποία έχει ως εξής:

«Κύριο αίτημα είναι να παραμείνουν όλα τα Υποθηκοφυλακεία της Αιγιάλειας ως έχουν, καθώς δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο, ούτε είναι προβληματική η λειτουργία τους.

Εναλλακτικά, να δημιουργηθεί ενιαίο Άμισθο Υποθηκοφυλακείο για την Αιγιάλεια (Ακράτα-Αίγιο-Ερινεός) με έδρα το Αίγιο, βάσει πληθυσμιακών και γεωγραφικών/χιλιομετρικών κριτηρίων δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αριθμό πράξεων – δικαιωμάτων, αν υπολογισθεί ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και οι απαλλοτριώσεις ακινήτων για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και του Προαστιακού.»