Στο Παίδων Πεντέλης Ανδρουλάκης-Σολωμού: «Άμεση στήριξη του ΕΣΥ»

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επισκέφθηκε, το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τον τομέα Υγείας του κόμματος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η Χαριλάου Τρικούπη για την καταγραφή των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας και τη μετέπειτα διεκδίκηση λύσεων.

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή της, η καθηγήτρια Ιατρικής και αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Σολωμού, σημείωσε:

«Είναι επιτακτική ανάγκη το νοσηλευτικό ίδρυμα να λειτουργήσει ως αυτόνομο, ανεξάρτητο παιδιατρικό νοσοκομείο, όπως ετέθη από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Στη συνάντησή τονίσαμε ότι, απαιτούνται προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού όπως και μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών. Επιπροσθέτως, η μισθολογική αναβάθμισή τους και η ένταξη του συνόλου των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι πάγιες αυτές προτάσεις μας θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα από την κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο με ευθύνη της υπολειτουργεί σε πολλές των περιπτώσεων, όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης».

Επίσης, η κ. Σολωμού είπε: «Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που τίθεται είναι η έλλειψη κοινωνικών δομών με συνέπεια πολλά παιδιά να παραμένουν φιλοξενούμενα σε νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατόπιν αρχικής εισαγγελικής εντολής. Το κοινωνικό αυτό θέμα οφείλει το Κράτος να το επιλύσει άμεσα, ώστε τα παιδιά να εντάσσονται νωρίτερα στο κοινωνικό σύνολο και να αναπτύσσεται η προσωπικότητά τους».