Στο εργοστάσιο του Αράξου η συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Υλοποιείται η πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτη

Προς υλοποίηση οδεύει η πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτη για συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του ΕΚΑΒ από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

Ο κ. Κατσανιώτης επανέφερε την πρότασή που και εγγράφως είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο στα συναρμόδια υπουργεία, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη, παρουσία και του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, αλλά και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κ. Καρακατσιανόπουλου, ενημερώνοντας την εθνική αντπροσωπεία για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος ασθενοφόρων στην χώρα.

Μάλιστα, ο κ. Καρακατσιανόπουλος υπογράμμισε πως ένα πρόσθετο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα ασθενοφόρα ενόψει της θερινής περιόδου, είναι και το ζήτημα συντήρησης και επισκευής του κλιματισμού τους, με τον Αχαιό πολιτικό να επισημαίνει ότι η ολοκληρωμένη πρότασή του για συντήρηση των ασθενοφόρων στο εργοστάσιο Αράξου μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις και να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Απαντώντας στον κ. Κατσανιώτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, τόνισε πως το υπουργείο έχει ήδη αξιολογήσει θετικά την πρόταση, η οποία οδεύει προς υλοποίηση μετά από σχετική συνεννόηση που έχει υπάρξει και με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Δ. Βίτσα.

Η σχετική συζήτηση έληξε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και ιατρό, Ν. Μανιό, να επισημαίνει την πρακτικότητα της πρότασης του Ανδρέα Κατσανιώτη και να τον ευχαριστεί για τη συμβολή του στην επίλυση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος, όπως είναι η συντήρηση του «γερασμένου» στόλου του ΕΚΑΒ.