Στο Αίγιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4

Aπό 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αιγιαλείας

 

Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση πανελληνίου εμβελείας φιλοξενείται από τη Δευτέρα 5 έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Αίγιο, κάνοντας το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης επίκεντρο χαράς και αναψυχής. Πρόκειται για το OpenΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 2022 για αθλητές από 12 έως 17 ετών που διοργανώνεται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αιγιαλείας και για την οποία διοργάνωση παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, παρόντων του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου κ. Δημήτρη Σπανόπουλου.

Όπως τονίστηκε, η περιοχή του Αιγίου επελέγη για τρίτη φορά από την Ε.Ι.Ο. για να φιλοξενήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα με σκάφη Laser 4.7, που αποτελεί επίσημο αγώνα και στον οποίο οι αθλητές θα συλλέξουν μόρια και βαθμούς για πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Αυτές τις πέντε ημέρες αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή πάνω από 250 αθλητές και αν υπολογιστούν και οι συνοδοί τους, θα επισκεφθούν την Αιγιάλεια 800 και πλέον άτομα, με την ανάλογη προβολή του τόπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και από Τρίτη θα ξεκινήσουν οι αγώνες με καθημερινές ιστιοδρομίες που ανάλογα με τον καιρό θα ξεκινούν το πρωί και θα ολοκληρώνονται το απόγευμα, ενώ οι απονομές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή. Όλες αυτές τις ημέρες οι αγώνες θα προβάλλονται μέσω live streaming σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας στο Αίγιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

«Δικαιολογημένα νιώθουμε υπερήφανοι για την επιλογή της πόλης μας για τη φιλοξενία του μεγάλου αθλητικού γεγονότος»σημείωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας: «Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί σίγουρα μια σπουδαία διέξοδο για την περιοχή μας κι εμείς ως δημοτική αρχή διαρκώς προσπαθούμε να φιλοξενούμε μεγάλου βεληνεκούς διοργανώσεις στον τόπο μας. Είναι πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν το πρωτάθλημα αυτό, καθώς πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, μόνο και μόνο η «φωτογραφία» στα ανοιχτά του Αιγίου με τα ιστιοπλοϊκά να πλέουν στη θάλασσα, δίνει έναν τόνο χαράς και αναψυχής στην περιοχή μας.»

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες θα αναρτώνται διαρκώς στα social media της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου και στην ιστοσελίδα https://www.racingrulesofsailing.org/documents/3762/event