Σε κλίμα κατάνυξης η απόδοση της εορτής τής Παναγίας Τρυπητής

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής η απόδοση της εορτής Της.

Πιστοί απ’ όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το Ιερό Προσκύνημα και εναπόθεσαν στην ιερή και θαυματουργή Της εικόνα τις προσευχές τους, ενώ στο πρόσωπό τους ήταν ορατή η βαθύτατη ευλάβεια και η θερμή εμπιστοσύνη προς την αιώνια Μάνα μας, που πάντοτε αγκαλιάζει τον καθένα μας, παρέχοντας παρηγοριά, σιγουριά και ελπίδα.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Αμβρόσιος, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές τής εορτής για την προσφορά τους αλλά και τους πιστούς που συνέρρευσαν κατά χιλιάδες για ακόμα μια χρονιά στο Ιερό Προσκύνημα, ζήτησε να απευθύνουμε δεήσεις προς την Θεοτόκο ώστε να μας χαρίζει υγεία και να σώσει την πατρίδα μας από τα πολλά προβλήματα που την ταλαιπωρούν.

Κατά τη διάρκεια της αποδόσεως της εορτής εψάλησαν οι ειδικοί Χαιρετισμοί προς την Ζωοδόχο Πηγή και ακολούθως η Ιερά Εικόνα, έπειτα από μικρή εντός του Ιερού Ναού λιτάνευση από τους ιερείς, επανατοποθετήθηκε στο θρόνο Της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως διανεμήθηκε στους πιστούς μία ειδική έκδοση από την Ιερά Μητρόπολη που περιλαμβάνει τους Χαιρετισμούς προς την Ζωοδόχο Πηγή, την οποία (έκδοση) θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να την προμηθεύεται δωρεάν στο εξής από το βιβλιοπωλείο «Βιβλίο και εικόνα» (Ερμού 21).