Σε εξέλιξη η επισκευή του κτιρίου των πρώην σφαγείων, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας στη Μυρτιά Αιγίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της επισκευής του ισογείου επαγγελματικού κτιρίου (πρώην Σφαγεία) που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, στη Μυρτιά Αιγίου. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την 1η Οκτωβρίου 2021 και μέσα στον Απρίλιο του 2022 το κτίριο θα είναι έτοιμο προς παράδοση και χρήση.

Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή του εξ’ οπλισμένου σκυροδέματος φέροντος οργανισμού του επαγγελματικού κτιρίου στη Μυρτιά Αιγίου, το οποίο υπέστη βλάβες από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την υλοποίηση των κάτωθι επισκευών-ενισχύσεων: ενέσεις ρητινών σε όλα τις ρωγμές στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθαρισμός με αμμοβολή όλων των προβληματικών επιφανειών, κατασκευή μανδυών από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα σε όλα τα υποστυλώματα, σε όλες τις δοκούς (παρειές και κάτω πέλμα) και έγχυτο σκυρόδεμα στο άνω πέλμα δοκών και σε συνδετήριες δοκούς όπου απαιτείται, κατασκευή τοπικού μανδύα στο άνω πέλμα των πεδιλοδοκών για την αγκύρωση του οπλισμού των μανδυών των υποστυλωμάτων. Παράλληλα, διαμορφώνεται κατάλληλα και ο περιβάλλων χώρος.

Aυτοψία στον χώρο των εργασιών πραγματοποίησαν την Παρασκευή η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

To έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Αχαΐας με χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής. Η συνολική δαπάνη προϋπολογισμού της μελέτης της υπηρεσίας είναι 1.234.579,64€ (με ΦΠΑ 24%).