Σεπτέμβρης…

Σα  να βιάστηκε, βρε παιδί µου, αυτός ο µήνας να ΄ρθει! Μοιάζει µε την ∆ευτέρα… νοµίζω κανείς δεν τον λαχταρά, ούτε ακόµα κι εγώ, που δεν τα πάω καλά µε τις ζέστες και την δροσιά του φθινοπώρου την επιθυµώ !

Τι να κάνουµε όµως…ήρθε  και φουριόζος µάλιστα! 

Οι τουρίστες έφυγαν και οι παραλίες άρχισαν ν’ αποτελούν προνόµιο των ντόπιων! ∆εν το λες και κακό για εµάς που επιτέλους θα βρίσκουµε πάρκινγκ και χώρο ν’ απλώσουµε τις πετσέτες µας! Για  τους χώρους εστίασης βεβαίως που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό το κοµµάτι της πόλης είναι κοµµατάκι στενάχωρο, αλλά τι να κάνουµε, δεν µπορούµε να τα ‘χουµε όλα  σ’ αυτή τη ζωή !

Ήρθε η ώρα  να µείνουµε, ξανά, εµείς κι εµείς ! Απορίας άξιον καθώς άλλες παραθαλάσσιες πόλεις  χαίρουν επισκεψιµότητας όλο τον χρόνο, ιδίως τα σαββατοκύριακα!

Εµείς, παρά την εγγύτητά µας στο κλεινόν άστυ και την απαράµιλλη οµορφιά της περιοχής, που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, παραµένουµε βουβοί κι άπραγοι να κοιτάµε τ’ αυτοκίνητα να φεύγουν και να µη γυρίζουν πίσω πια!

Λυπηρή πραγµατικότητα σαν ελαφρύ  τραγουδάκι που εξιστορεί καλοκαιρινές αγάπες που χάθηκαν στις πρώτες φθινοπωρινές αχτίνες !

Γιατί δεχόµαστε να ‘µαστε µια καλοκαιρινή περιπετειούλα κι όχι µια ιστορία αγάπης που να διαρκεί µες στο χρόνο;

Άβυσσος η ψυχή των Αιγιωτών ! 

Σίγουρα όχι των επαγγελµατιών…

Αυτοί τον τελευταίο καιρό δείχνουν να ‘ χουν αφυπνιστεί! Προσεγµένοι χώροι, παρεµβάσεις εικαστικές και µουσικές, προσφορές και στις περισσότερες των περιπτώσεων εξαιρετικές υπηρεσίες!

Άλλοι, επιχειρηµατίες, έχοντας προφανώς βαρεθεί αυτή την κατάντια στην οποία έχει περιπέσει η πόλη και βλέποντας τις περιουσίες τους ν’ απαξιώνονται, έβαλαν πλάτη να την αναστήσουν,  επενδύοντας, σε χρόνους χαλεπούς, σε τουριστικά καταλύµατα !

Η  ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που θα βγάλει τη πόλη απ’ την αφάνεια;

Πόσα να καταφέρει κι αυτή, όταν το κέντρο της πόλης θυµίζει εργοτάξιο, παντού υπάρχουν αφίσες του πολιτιστικού καλοκαιριού, παρανόµως και προχείρως κολληµένες, όπου µπορεί να φανταστεί κανείς, από σκουπιδοτενεκέ έως τα ίδια τα φανάρια και αγέλες αδέσποτων ζώων περιφέρονται κυνηγώντας ανάλογα µε την όρεξή τους πεζούς, µοτοσυκλετιστές και δεσποζόµενα ζώα;

Φθινοπώριασε και πολιτικά πηγαδάκια στήνονται απ’ άκρη σ’ άκρη της Αιγιαλείας …

Ας ελπίσουµε, την πόλη µας, να µην την ξαναδούµε έτσι, να πάψουµε να ντρεπόµαστε πια!

Είναι  δύσκολο το έργο της δηµοτικής αρχής… Όλοι ξεκινούν µε µεγαλεπίβολα σχέδια… στην πορεία λένε τα βρίσκουν µπαστούνια…

Μόνο  που  η Αιγιαλεία δεν αντέχει άλλη παρακµή … 

∆εν υπάρχει πλέον περιθώριο για λάθη …

Οπότε, εµείς, ως ψηφοφόροι ας ασκήσουµε το δικαίωµά µας αυτό µε σοβαρότητα…διότι οι επιλογές µας είναι αυτές που την περιοχή θα πάνε µπροστά !

Αν, πάλι, το δούµε στην πλάκα…το δισάκι µας στον ώµο ,για τον δρόµο…για τον δρόµο !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”